petak, 26. kolovoza 2022.

30 minutni recept koji će postati vaš omiljeni - Tjestenina s limunastom piletinom, gljivama i graškom

 Ovo kremasto jelo od tjestenine, s piletinom, šampinjonima i graškom, može se skuhati za manje od 30 minuta i sigurno će postati vaš omiljeni. Učinite svoje obroke sredinom tjedna zanimljivijim uz ovaj brzi, ukusni obiteljski recept.





Potrebno:

1 žlica maslinovog ulja

2 pileća prsa bez kože i kostiju, narezana na jednake komade

200 ml bijelog vina (po želji)

300 g italijanske tjestenine/široki rezanci

25 g maslaca

250 g šampinjona, narezanih na ploške

2 zgnječena češnja češnjaka

150 g smrznutog graška

1 limun, iscijeđen

250 g tub ricotte

1 žlica nasjeckanog plosnatog peršina

2 žlice parmezana, naribanog


Priprema:

Zagrijte ulje u velikoj tavi s neprijanjajućim premazom. Dodajte piletinu i pržite 3-4 minute sa svake strane, dok ne bude pečena. Izvadite na tanjur i ostavite sa strane dok ne zatreba.

U tavu za prženje ulijte vino (ako koristite) ili 200 ml vode i kuhajte 1 minutu, ostružući komadiće mesa koji su se zalijepili za podlogu drvenom žlicom. Ulijte tekućinu u manju zdjelicu i ostavite za kasnije.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu u velikoj posudi s kipućom slanom vodom prema uputama na pakiranju.

U istoj tavi otopiti maslac dok ne zapjeni. Dodajte gljive i pržite 5 minuta, ili dok ne porumene. Umiješajte češnjak, kuhajte 30 sekundi, zatim vratite piletinu u tavu, zajedno s graškom i kuhajte 2 minute. Skinuti s vatre i umiješati sačuvanu tekućinu, limunov sok i ricottu, dodajte začine.

Lagano ocijedite tjesteninu i dodajte smjesi s piletinom, lagano protresite ili promješajte kako bi se svi sastojci kombinovali/spojili. 

Podijelite u 4 zdjelice i pospite peršinom i parmezanom. Poslužite odmah.

Uživajte u ovom zaista preukusnom jelu, dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar