Ovo kremasto jelo od tjestenine, s piletinom, šampinjonima i graškom, može se skuhati za manje od 30 minuta i sigurno će postati vaš omiljeni. Učinite svoje obroke sredinom tjedna zanimljivijim uz ovaj brzi, ukusni obiteljski recept.
Potrebno:
1 žlica maslinovog ulja
2 pileća prsa bez kože i kostiju, narezana na jednake komade
200 ml bijelog vina (po želji)
300 g italijanske tjestenine/široki rezanci
25 g maslaca
250 g šampinjona, narezanih na ploške
2 zgnječena češnja češnjaka
150 g smrznutog graška
1 limun, iscijeđen
250 g tub ricotte
1 žlica nasjeckanog plosnatog peršina
2 žlice parmezana, naribanog
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi s neprijanjajućim premazom. Dodajte piletinu i pržite 3-4 minute sa svake strane, dok ne bude pečena. Izvadite na tanjur i ostavite sa strane dok ne zatreba.
U tavu za prženje ulijte vino (ako koristite) ili 200 ml vode i kuhajte 1 minutu, ostružući komadiće mesa koji su se zalijepili za podlogu drvenom žlicom. Ulijte tekućinu u manju zdjelicu i ostavite za kasnije.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu u velikoj posudi s kipućom slanom vodom prema uputama na pakiranju.
U istoj tavi otopiti maslac dok ne zapjeni. Dodajte gljive i pržite 5 minuta, ili dok ne porumene. Umiješajte češnjak, kuhajte 30 sekundi, zatim vratite piletinu u tavu, zajedno s graškom i kuhajte 2 minute. Skinuti s vatre i umiješati sačuvanu tekućinu, limunov sok i ricottu, dodajte začine.
Lagano ocijedite tjesteninu i dodajte smjesi s piletinom, lagano protresite ili promješajte kako bi se svi sastojci kombinovali/spojili.
Podijelite u 4 zdjelice i pospite peršinom i parmezanom. Poslužite odmah.
Uživajte u ovom zaista preukusnom jelu, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar