Ovo fantastično ukusno jelo pod nazivom Puttanesca potječe iz Napulja i, kao i kod mnogih talijanskih jela, koristi inćune kao začin zbog njihovog slanog okusa. Kombinirajući rajčice, češnjak, kapare i masline s mirisnim ružmarinom i piletinom, ovaj jednostavan recept za tjesteninu donosi mnoštvo mediteranskih okusa na vaš stol.
Potrebno:
1½ žlice maslinovog ulja
200 g pilećih prsa bez kože, narezanih na ploške od 1,5 cm
1 veliki češanj češnjaka, sitno nasjeckan
½ žličice sušenog ružmarina
½ x 230 g pakiranja zrelih rajčica, grubo nasjeckanih
400 g nasjeckanih rajčica
10 g kapara, opranih (po želji)
40 g crnih i zelenih maslina bez koštica, grubo nasjeckanih
2 fileta inćuna iz limenke od 50 g, ocijeđena i grubo nasjeckana
150 g pennea
10 g svježeg peršina, sitno nasjeckanog
15 g parmezana, sitno naribanog (po želji)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 6, 200°C, ventilator 180°C. Zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Piletinu začinite paprom i pržite 2 minute dok ne porumeni. Izvadite i ostavite sa strane.
Dodajte ½ žlice ulja u tavu. Pržite češnjak i ružmarin 1 min, zatim umiješajte svježe i konzervirane rajčice, kapare (ako ih koristite), masline, inćune i 200 ml vode. Začinite, smanjite vatru i lagano kuhajte 15 minuta dok rajčice ne omekšaju. Dodajte piletinu.
U međuvremenu zakuhajte veliku tavu posoljene vode i skuhajte tjesteninu prema uputama za pakiranje. Dobro ocijedite, pa pomiješajte s umakom u vatrostalnoj posudi.
Pecite 15-18 minuta ili dok ne porumeni i piletina ne bude pečena. Pospite peršin i parmezan (ako koristite) po tjestenini za posluživanje.
I to je to, uživajte u ovom fantastičnom jelu prepunom okusa i mirisa italijanske kuhinje, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar