petak, 26. kolovoza 2022.

Donesite dašak italijanske kuhinje u vaš dom i uživajte u ovom preukusnom jelu koje se sprema za 40 minuta - Puttanesca

 Ovo fantastično ukusno jelo pod nazivom Puttanesca potječe iz Napulja i, kao i kod mnogih talijanskih jela, koristi inćune kao začin zbog njihovog slanog okusa. Kombinirajući rajčice, češnjak, kapare i masline s mirisnim ružmarinom i piletinom, ovaj jednostavan recept za tjesteninu donosi mnoštvo mediteranskih okusa na vaš stol.






Potrebno:

1½ žlice maslinovog ulja

200 g pilećih prsa bez kože, narezanih na ploške od 1,5 cm

1 veliki češanj češnjaka, sitno nasjeckan

½ žličice sušenog ružmarina

½ x 230 g pakiranja zrelih rajčica, grubo nasjeckanih

400 g nasjeckanih rajčica

10 g kapara, opranih (po želji)

40 g crnih i zelenih maslina bez koštica, grubo nasjeckanih

2 fileta inćuna iz limenke od 50 g, ocijeđena i grubo nasjeckana

150 g pennea

10 g svježeg peršina, sitno nasjeckanog

15 g parmezana, sitno naribanog (po želji)


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 6, 200°C, ventilator 180°C. Zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Piletinu začinite paprom i pržite 2 minute dok ne porumeni. Izvadite i ostavite sa strane.

Dodajte ½ žlice ulja u tavu. Pržite češnjak i ružmarin 1 min, zatim umiješajte svježe i konzervirane rajčice, kapare (ako ih koristite), masline, inćune i 200 ml vode. Začinite, smanjite vatru i lagano kuhajte 15 minuta dok rajčice ne omekšaju. Dodajte piletinu.

U međuvremenu zakuhajte veliku tavu posoljene vode i skuhajte tjesteninu prema uputama za pakiranje. Dobro ocijedite, pa pomiješajte s umakom u vatrostalnoj posudi.

Pecite 15-18 minuta ili dok ne porumeni i piletina ne bude pečena. Pospite peršin i parmezan (ako koristite) po tjestenini za posluživanje.

I to je to, uživajte u ovom fantastičnom jelu prepunom okusa i  mirisa italijanske kuhinje, dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar