petak, 26. kolovoza 2022.

Za manje od sat vremena napravite ovu jakoo ukusnu lazanju s piletinom u kremastom umaku od sira

 Fantastična ideja za vaš današnji ručak, lazanje, ali ne kakve vi znate! Ova ukusna alternativa napravljena je od sočnih pilećih bataka, kuhanih u origanu i čiliju i pirjanih u bogatom umaku od rajčice. Obložena svježom tjesteninom i kremastim umakom od sira, ova ugodna ideja za večeru i inventivni recept za lazanje služe se za dvoje i mogu biti gotovi za manje od sat vremena.





Potrebno:

1 žlica maslinovog ulja

2 fileta pilećeg batka, narezana na kockice

1 glavica luka sitno nasjeckana

1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan

½ žličice sušenog origana

veliki prstohvat čili pahuljica

½ žlice pirea od rajčice

400 g nasjeckanih rajčica u limu

4 lista svježih lazanja

Za umak od sira

20 g maslaca

20 g glatkog brašna

200 ml poluobranog mlijeka

80 g cheddara, naribanog

½ žličice engleskog senfa


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 6, 200°C, ventilator 180°C. Zagrijte ulje u tavi. Dodajte piletinu i propržite. Odložiti u zdjelu.

Dodajte luk i češnjak u tavu; kuhajte 5 minuta, ili dok ne omekša. Umiješajte origano, čili, pire od rajčice i rajčice, a zatim vratite piletinu s eventualnim sokovim, dodajte začine po želji. Pustite da zavrije, a zatim kuhajte 5 minuta.

Za umak u tavi rastopite maslac pa umiješajte brašno; kuhati 1 min. Postupno dodajte mlijeko. Zakuhajte, zatim kuhajte uz miješanje 5 minuta. Maknite s vatre. Umiješajte 60g sira i senf; začinite po vašem ukusu.

Žlicom stavite pola smjese piletine u malu posudu za pečenje. Na vrh stavite 2 lista lazanja, zatim preostalu piletinu. Odozgo stavite posljednja 2 lista lazanja. Prelijte umakom i pospite preostalim sirom. Pecite 20 minuta, ili dok ne porumeni.

I to je to, vaš savršen ručak je spreman, dobar tek!


Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar