Fantastična ideja za vaš današnji ručak, lazanje, ali ne kakve vi znate! Ova ukusna alternativa napravljena je od sočnih pilećih bataka, kuhanih u origanu i čiliju i pirjanih u bogatom umaku od rajčice. Obložena svježom tjesteninom i kremastim umakom od sira, ova ugodna ideja za večeru i inventivni recept za lazanje služe se za dvoje i mogu biti gotovi za manje od sat vremena.
Potrebno:
1 žlica maslinovog ulja
2 fileta pilećeg batka, narezana na kockice
1 glavica luka sitno nasjeckana
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
½ žličice sušenog origana
veliki prstohvat čili pahuljica
½ žlice pirea od rajčice
400 g nasjeckanih rajčica u limu
4 lista svježih lazanja
Za umak od sira
20 g maslaca
20 g glatkog brašna
200 ml poluobranog mlijeka
80 g cheddara, naribanog
½ žličice engleskog senfa
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 6, 200°C, ventilator 180°C. Zagrijte ulje u tavi. Dodajte piletinu i propržite. Odložiti u zdjelu.
Dodajte luk i češnjak u tavu; kuhajte 5 minuta, ili dok ne omekša. Umiješajte origano, čili, pire od rajčice i rajčice, a zatim vratite piletinu s eventualnim sokovim, dodajte začine po želji. Pustite da zavrije, a zatim kuhajte 5 minuta.
Za umak u tavi rastopite maslac pa umiješajte brašno; kuhati 1 min. Postupno dodajte mlijeko. Zakuhajte, zatim kuhajte uz miješanje 5 minuta. Maknite s vatre. Umiješajte 60g sira i senf; začinite po vašem ukusu.
Žlicom stavite pola smjese piletine u malu posudu za pečenje. Na vrh stavite 2 lista lazanja, zatim preostalu piletinu. Odozgo stavite posljednja 2 lista lazanja. Prelijte umakom i pospite preostalim sirom. Pecite 20 minuta, ili dok ne porumeni.
I to je to, vaš savršen ručak je spreman, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar