utorak, 2. kolovoza 2022.

Uštedite vrijeme bez gomile prljavog suđa i napravite ovaj ukusni Ljetni pileći paprikaš,sve iz jednog lonca

 Ako ste ljubitelj obroka koji se pripremaju u jednoj posudi, ovo je pravi recept za vas, jednostavno i lako bez gomile suđa koje će vam oduzimati vaše dragocjeno slobodno vrijeme. Jela priremljena na ovaj način nisu samo za zimu, probajte ovu svježu ljetnu verziju s porilukom, zelenim grahom, graškom, mladim krumpirom i mekim pilećim batacima.






Potrebno:

2 žlice maslinovog ulja

500 g poriluka, sitno narezanog

2 debela režnja češnjaka, sitno narezana

2 grančice timijana, ubrani listovi

8 pilećih bataka bez kože i kostiju

500 g mladog krompira, veće narezati na četvrtine, manje prepoloviti

350 ml pilećeg temeljca

200 g zelenih mahuna

350 g smrznutog graška

kriške limuna, za posluživanje


Priprema:

Zagrijte ulje u velikoj vatrostalnoj posudi na srednje jakoj vatri. Dodajte poriluk, češnjak i majčinu dušicu, poklopite i lagano kuhajte 10 minuta uz povremeno miješanje. Začinite piletinu i stavite je u posudu s krumpirom.


Pojačajte vatru, ulijte temeljac i pustite da lagano kuha. Smanjite vatru i pustite da lagano mjehuri s poklopcem 35 minuta. Zadnjih 10 minuta kuhanja dodajte mahune i grašak. Začinite po ukusu, a zatim dodajte malo limuna u zdjelice prilikom serviranja.


I to je to, vaš savršeno ukusan i osvježavajući pileći paprikaš je spreman, dobar tek!


Izvor:Good Food magazine 2016

Nema komentara:

Objavi komentar