Ako ste ljubitelj obroka koji se pripremaju u jednoj posudi, ovo je pravi recept za vas, jednostavno i lako bez gomile suđa koje će vam oduzimati vaše dragocjeno slobodno vrijeme. Jela priremljena na ovaj način nisu samo za zimu, probajte ovu svježu ljetnu verziju s porilukom, zelenim grahom, graškom, mladim krumpirom i mekim pilećim batacima.
Potrebno:
2 žlice maslinovog ulja
500 g poriluka, sitno narezanog
2 debela režnja češnjaka, sitno narezana
2 grančice timijana, ubrani listovi
8 pilećih bataka bez kože i kostiju
500 g mladog krompira, veće narezati na četvrtine, manje prepoloviti
350 ml pilećeg temeljca
200 g zelenih mahuna
350 g smrznutog graška
kriške limuna, za posluživanje
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj vatrostalnoj posudi na srednje jakoj vatri. Dodajte poriluk, češnjak i majčinu dušicu, poklopite i lagano kuhajte 10 minuta uz povremeno miješanje. Začinite piletinu i stavite je u posudu s krumpirom.
Pojačajte vatru, ulijte temeljac i pustite da lagano kuha. Smanjite vatru i pustite da lagano mjehuri s poklopcem 35 minuta. Zadnjih 10 minuta kuhanja dodajte mahune i grašak. Začinite po ukusu, a zatim dodajte malo limuna u zdjelice prilikom serviranja.
I to je to, vaš savršeno ukusan i osvježavajući pileći paprikaš je spreman, dobar tek!
Izvor:Good Food magazine 2016
Nema komentara:
Objavi komentar