ponedjeljak, 1. kolovoza 2022.

Brzo i jako zdravo jelo s veoma malo masnoće - Pikantni bakalar s pireom i graškom

 Ukoliko želite zdravo da se hranite i ako ste u stisci s vremenom, ne znači da se morate nezdravo hraniti, kao što dokazuje ova brza riblja večera s malo masnoće,zaista jakoo ukusno jelo i tako jednostavno za pripremu!





Potrebno:

600 g brašnastog krompira, neoguljenog, narezanog na kockice

140 g smrznutog graška

2 ½ žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

sok i korica ½ limuna

1 žlica kapara, grubo nasjeckanih

2 žlice nasjeckanog vlasca

4 fileta bakalara ili druge krupnije bijele ribe, oko 120g svaki (ili koristite 2 mala po osobi)

2 žlice glatkog brašna

brokula, za posluživanje


Priprema:

Krompir prelijte hladnom vodom, prokuhajte, pa pustite da lagano kuha. Kuhajte 10 minuta dok ne omekša, dodajte grašak za posljednju minutu kuhanja. Ocijedite i grubo zdrobite zajedno, dodajući dosta začina i 1 žlicu ulja. Držite na toplom.


U međuvremenu, za preljev, pomiješajte 1 žlicu ulja, limunov sok i koricu, kapare i vlasac sa začinima.


Pospite ribu brašnom, uklonite višak i začinite. Zagrijte preostalo ulje u tavi koja se ne lijepi. Pržite ribu 2-3 minute sa svake strane dok ne bude pečena, zatim dodajte preljev i zagrijte. 


Poslužite s pripremljenim pireom i brokulom uz sezonsku salatu.


I to je to, vaše preukusno jelo je spremno, dobar tek!

Izvor:Good Food magazine 2011

Nema komentara:

Objavi komentar