Ukoliko želite zdravo da se hranite i ako ste u stisci s vremenom, ne znači da se morate nezdravo hraniti, kao što dokazuje ova brza riblja večera s malo masnoće,zaista jakoo ukusno jelo i tako jednostavno za pripremu!
Potrebno:
600 g brašnastog krompira, neoguljenog, narezanog na kockice
140 g smrznutog graška
2 ½ žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sok i korica ½ limuna
1 žlica kapara, grubo nasjeckanih
2 žlice nasjeckanog vlasca
4 fileta bakalara ili druge krupnije bijele ribe, oko 120g svaki (ili koristite 2 mala po osobi)
2 žlice glatkog brašna
brokula, za posluživanje
Priprema:
Krompir prelijte hladnom vodom, prokuhajte, pa pustite da lagano kuha. Kuhajte 10 minuta dok ne omekša, dodajte grašak za posljednju minutu kuhanja. Ocijedite i grubo zdrobite zajedno, dodajući dosta začina i 1 žlicu ulja. Držite na toplom.
U međuvremenu, za preljev, pomiješajte 1 žlicu ulja, limunov sok i koricu, kapare i vlasac sa začinima.
Pospite ribu brašnom, uklonite višak i začinite. Zagrijte preostalo ulje u tavi koja se ne lijepi. Pržite ribu 2-3 minute sa svake strane dok ne bude pečena, zatim dodajte preljev i zagrijte.
Poslužite s pripremljenim pireom i brokulom uz sezonsku salatu.
I to je to, vaše preukusno jelo je spremno, dobar tek!
Izvor:Good Food magazine 2011
Nema komentara:
Objavi komentar