subota, 24. prosinca 2022.

Savršena bezglutenska poslastica koju čak nemorate ni peći, ukusno bogati i slatki a gotovi za tren

 Ukoliko ste na bezglutenskoj dijeti počastite se ovom čokoladnom poslasticom i jednostavno uživajte u svakom zalogaju.Ovi jednostavni kolačići koji se ne kuhaju prepuni su medjool datulja, badema i kokosovog ulja i ukrašeni preljevom od čokolade, kokosa i pistacija. Ukusno bogati i slatki, super se brzo pripremaju i predstavljaju savršenu poslasticu za one koji su na bezglutenskoj dijeti.





Potrebno:

100 g medjool datulja bez koštica

50 g suhih jagoda ili crnih višanja

100 g glatkog maslaca od badema ili indijskih oraščića

50 g cijelih blanširanih badema

50 g kokosovog ulja

1½ žlice nektara agave

50 g crne čokolade, naribane

50 g mliječnih proizvoda i kakaa u prahu bez glutena

Za preljev

100 g crne čokolade

2 žlice kokosovog vrhnja

15 g pistacija, nasjeckanih


Priprema:

Stavite sve sastojke za browniese u multipraktik i miksajte dok se dobro ne izmiješaju. Žlicom rasporedite smjesu u četvrtasti kalup za tortu promjera 18 cm.

Stavite kalup u zamrzivač na 15-tak minuta, da se smjesa za brownies stegne. U međuvremenu otopite tamnu čokoladu i vrhnje od kokosa u posudi postavljenoj iznad posude s vodom koja jedva ključa.

Nakon što se čokoladna smjesa otopi, rasporedite je po vrhu kolačića, pospite pistaćima i ostavite u hladnjaku 5 minuta. Izrežite na kvadrate i poslužite ili čuvajte u hladnjaku do tjedan dana.

I to je to, jednostavno i brzo zar ne, uživajte, dobar tek!


Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar