Ukoliko ste na bezglutenskoj dijeti počastite se ovom čokoladnom poslasticom i jednostavno uživajte u svakom zalogaju.Ovi jednostavni kolačići koji se ne kuhaju prepuni su medjool datulja, badema i kokosovog ulja i ukrašeni preljevom od čokolade, kokosa i pistacija. Ukusno bogati i slatki, super se brzo pripremaju i predstavljaju savršenu poslasticu za one koji su na bezglutenskoj dijeti.
Potrebno:
100 g medjool datulja bez koštica
50 g suhih jagoda ili crnih višanja
100 g glatkog maslaca od badema ili indijskih oraščića
50 g cijelih blanširanih badema
50 g kokosovog ulja
1½ žlice nektara agave
50 g crne čokolade, naribane
50 g mliječnih proizvoda i kakaa u prahu bez glutena
Za preljev
100 g crne čokolade
2 žlice kokosovog vrhnja
15 g pistacija, nasjeckanih
Priprema:
Stavite sve sastojke za browniese u multipraktik i miksajte dok se dobro ne izmiješaju. Žlicom rasporedite smjesu u četvrtasti kalup za tortu promjera 18 cm.
Stavite kalup u zamrzivač na 15-tak minuta, da se smjesa za brownies stegne. U međuvremenu otopite tamnu čokoladu i vrhnje od kokosa u posudi postavljenoj iznad posude s vodom koja jedva ključa.
Nakon što se čokoladna smjesa otopi, rasporedite je po vrhu kolačića, pospite pistaćima i ostavite u hladnjaku 5 minuta. Izrežite na kvadrate i poslužite ili čuvajte u hladnjaku do tjedan dana.
I to je to, jednostavno i brzo zar ne, uživajte, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar