subota, 24. prosinca 2022.

Ukoliko ste alergični na gluten ili ste vegetarijanac u ovoj čokoladnoj poslastici slobodno uživajte, samo pomiješajte i ispecite

 Jednostavno, brzo i lako, osobine koje krase ovaj jako ukusan kolač u kojem ćete uživati! Ovo bi mogao biti ultimativni recept za vlažnu  čokoladnu tortu koja je lagano začinjena i napravljena s mljevenim bademima i blagim maslinovim uljem, čini fantastičan puding ili poslasticu, koja također ne sadrži gluten i mliječne proizvode. Štoviše, super je jednostavno za napraviti - samo pomiješajte i ispecite.





Potrebno:

165 ml svijetlog maslinovog ulja, plus dodatak za podmazivanje

300 g mljevenih badema

60 g kakaa u prahu, plus dodatak za posipanje

200 g tamnog muscovado šećera

2 žličice paste od mahune vanilije ili ekstrakta vanilije

½ žličice pahuljica morske soli

2 žličice miješanih začina

2 žličice mljevenog cimeta

3 jaja srednjeg slobodnog uzgoja


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 4, 180°C, ventilator 160°C. Namastite okrugli kalup promjera 23 cm i obložite neljepljivim papirom za pečenje. 

Dodajte sve sastojke, osim jaja, uz 125 ml kipuće vode u veliku zdjelu za miješanje i miješajte pjenjačom da se sjedini. Razbijte jedno po jedno jaje, dobro miješajući dok ne postane glatko.

Ulijte tijesto u pripremljeni lim i pecite 45 minuta ili dok ražnjić umetnut u sredinu ne izađe čist.

Ostavite da se ohladi u limu 10 minuta prije nego što ga izvadite i prebacite na rešetku. Poslužite još toplo kao puding ili ostavite da se potpuno ohladi. 

Pospite čokoladni kolač dodatnim kakaom u prahu za posluživanje. Kuhani i ohlađeni kolač (ili eventualne ostatke) čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 4 dana.

Savjet: kako biste ovo više nalikovali pudingu, možete poslužiti s malo jogurta bez mliječnih proizvoda ili crème fraîche (ako nije potrebno da budu bez mliječnih proizvoda) sa strane.

I to je to, uživajte u ovom čokoladnom zadovoljstvu, dobar tek!


Izvor:tesco.com




Nema komentara:

Objavi komentar