Jednostavno, brzo i lako, osobine koje krase ovaj jako ukusan kolač u kojem ćete uživati! Ovo bi mogao biti ultimativni recept za vlažnu čokoladnu tortu koja je lagano začinjena i napravljena s mljevenim bademima i blagim maslinovim uljem, čini fantastičan puding ili poslasticu, koja također ne sadrži gluten i mliječne proizvode. Štoviše, super je jednostavno za napraviti - samo pomiješajte i ispecite.
Potrebno:
165 ml svijetlog maslinovog ulja, plus dodatak za podmazivanje
300 g mljevenih badema
60 g kakaa u prahu, plus dodatak za posipanje
200 g tamnog muscovado šećera
2 žličice paste od mahune vanilije ili ekstrakta vanilije
½ žličice pahuljica morske soli
2 žličice miješanih začina
2 žličice mljevenog cimeta
3 jaja srednjeg slobodnog uzgoja
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 4, 180°C, ventilator 160°C. Namastite okrugli kalup promjera 23 cm i obložite neljepljivim papirom za pečenje.
Dodajte sve sastojke, osim jaja, uz 125 ml kipuće vode u veliku zdjelu za miješanje i miješajte pjenjačom da se sjedini. Razbijte jedno po jedno jaje, dobro miješajući dok ne postane glatko.
Ulijte tijesto u pripremljeni lim i pecite 45 minuta ili dok ražnjić umetnut u sredinu ne izađe čist.
Ostavite da se ohladi u limu 10 minuta prije nego što ga izvadite i prebacite na rešetku. Poslužite još toplo kao puding ili ostavite da se potpuno ohladi.
Pospite čokoladni kolač dodatnim kakaom u prahu za posluživanje. Kuhani i ohlađeni kolač (ili eventualne ostatke) čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 4 dana.
Savjet: kako biste ovo više nalikovali pudingu, možete poslužiti s malo jogurta bez mliječnih proizvoda ili crème fraîche (ako nije potrebno da budu bez mliječnih proizvoda) sa strane.
I to je to, uživajte u ovom čokoladnom zadovoljstvu, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar