Uživajte u ovoj 30 minutnoj kremastoj piletini od špinata s puno umaka i riže ili krumpira sa strane. Poslužuje se za četvero, idealna je večera sredinom tjedna za obitelj! Jako jednostavno i lako za pripremu,idealno nakon napornog dana na poslu!
Potrebno:
30 g neslanog maslaca
240 g mladog špinata
4 pileća prsa, skinuta kožica, poprečno narezana na trakice
4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana ili naribana
200 ml kreme za kuhanje
40 g italijanskog sira Parmigiano Reggiano, sitno naribanog
kuhana riža ili krumpir, za posluživanje (po želji)
Priprema:
Otopite pola maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i lagano pirjajte špinat, oko 2-3 minute. Promiješajte i dobro začinite. Izvadite u cjedilo da se ocijedi.
Ako u tavi ostane tekućine, izlijte je i obrišite. Otopite ostatak maslaca u istoj tavi na srednje jakoj vatri, vrteći tako da dno tave bude pokriveno. Pržite piletinu 1-2 minute, miješajući dok ne porumeni. Dobro začiniti. Dodati češnjak i pržiti još 1 min, zatim uliti vrhnje i pirjati 15 min uz često miješanje dok se piletina ne skuha – paziti da vrhnje ne prokuha.
Umiješajte 30 g sira i sav špinat, prvo ocijedite višak tekućine. Pirjajte još 5 minuta dok se sir ne otopi i piletina bude pečena. Kako biste provjerili je li piletina gotova, probušite najdeblji dio mesa kako biste osigurali da iscuri sok.
Pospite preostalim sirom i poslužite piletinu s dosta umaka, uz rižu ili krumpir, ako želite.
I to je to, uživajte u ovom izuzetno ukusnom i zdravom obroku, dobar tek!
Izvor:bbcgoodfood.com
Nema komentara:
Objavi komentar