nedjelja, 14. svibnja 2023.

30 minutna Kremasta piletina sa špinatom,jelo u kojem ćete jednostavno uživati

 Uživajte u ovoj 30 minutnoj kremastoj piletini od špinata s puno umaka i riže ili krumpira sa strane. Poslužuje se za četvero, idealna je večera sredinom tjedna za obitelj! Jako jednostavno i lako za pripremu,idealno nakon napornog dana na poslu!





Potrebno:

30 g neslanog maslaca

240 g mladog špinata

4 pileća prsa, skinuta kožica, poprečno narezana na trakice

4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana ili naribana

200 ml  kreme za kuhanje

40 g italijanskog sira Parmigiano Reggiano, sitno naribanog

kuhana riža ili krumpir, za posluživanje (po želji)


Priprema:


Otopite pola maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i lagano pirjajte špinat, oko 2-3 minute. Promiješajte i dobro začinite. Izvadite u cjedilo da se ocijedi.


Ako u tavi ostane tekućine, izlijte je i obrišite. Otopite ostatak maslaca u istoj tavi na srednje jakoj vatri, vrteći tako da dno tave bude pokriveno. Pržite piletinu 1-2 minute, miješajući dok ne porumeni. Dobro začiniti. Dodati češnjak i pržiti još 1 min, zatim uliti vrhnje i pirjati 15 min uz često miješanje dok se piletina ne skuha – paziti da vrhnje ne prokuha.


Umiješajte 30 g sira i sav špinat, prvo ocijedite višak tekućine. Pirjajte još 5 minuta dok se sir ne otopi i piletina bude pečena. Kako biste provjerili je li piletina gotova, probušite najdeblji dio mesa kako biste osigurali da iscuri sok.


Pospite preostalim sirom i poslužite piletinu s dosta umaka, uz rižu ili krumpir, ako želite.


I to je to, uživajte u ovom izuzetno ukusnom i zdravom obroku, dobar tek!


Izvor:bbcgoodfood.com

Nema komentara:

Objavi komentar