Krenula je sezona tikvica i iskreno preporučujem ovo jako zdravo i nada sve ukusno jelo! Poslužite ove brze, kremaste lazanje s tikvicama i ricottom za večeru u zadnjem trenutku kako biste impresionirali prijatelje vegetarijance. To je sjajan način da iskoristite tikvice kada su u sezoni.
Potrebno:
9 osušenih listova za lazanje
1 žlica suncokretovog ulja
1 glavica luka sitno nasjeckana
700g tikvica (oko 6), krupno naribanih
2 zgnječena češnja češnjaka
250 g tub ricotte
50 g cheddara
350g staklenke paradajz sosa za tjesteninu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220C/ventilator 200C/plin 7. Stavite posudu s vodom da zavrije, zatim kuhajte listove lazanja oko 5 minuta dok ne omekšaju, ali ne iskuhaju. Isperite hladnom vodom, a zatim pokapajte s malo ulja da se ne zalijepe.
Za to vrijeme u većoj tavi zagrijte ulje, pa popržite luk. Nakon 3 minute dodajte tikvice i češnjak i nastavite pržiti dok tikvice ne omekšaju i poprime svijetlozelenu boju. Umiješajte 2/3 ricotte i cheddara, a zatim začinite po želji. Zagrijte umak od rajčice u mikrovalnoj pećnici 2 minute na visokoj temperaturi dok ne postane vruć.
U velikoj posudi za pečenje poslažite lazanje u slojeve, počevši s pola mješavine tikvica, zatim tjesteninom, pa umakom od rajčice. Ponovite, na vrh stavite komadiće preostale ricotte, a zatim pospite ostatkom cheddara. Pecite na gornjoj polici oko 10 minuta dok tjestenina ne omekša, a sir ne porumeni.
I to je to, vaše kremaste lazanje su spremne za poslužiti, dobar tek!
Izvor:bbcgoodfood.com
Nema komentara:
Objavi komentar