nedjelja, 14. svibnja 2023.

30 minutne Kremaste lazanje od tikvica i ricote, idealno za vegetarijance

 Krenula je sezona tikvica i iskreno preporučujem ovo jako zdravo i nada sve ukusno jelo! Poslužite ove brze, kremaste lazanje s tikvicama i ricottom za večeru u zadnjem trenutku kako biste impresionirali prijatelje vegetarijance. To je sjajan način da iskoristite tikvice kada su u sezoni.





Potrebno:

9 osušenih listova za lazanje

1 žlica suncokretovog ulja

1 glavica luka sitno nasjeckana

700g tikvica (oko 6), krupno naribanih

2 zgnječena češnja češnjaka

250 g tub ricotte

50 g cheddara

350g staklenke paradajz sosa za tjesteninu


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220C/ventilator 200C/plin 7. Stavite posudu s vodom da zavrije, zatim kuhajte listove lazanja oko 5 minuta dok ne omekšaju, ali ne iskuhaju. Isperite hladnom vodom, a zatim pokapajte s malo ulja da se ne zalijepe.


Za to vrijeme u većoj tavi zagrijte ulje, pa popržite luk. Nakon 3 minute dodajte tikvice i češnjak i nastavite pržiti dok tikvice ne omekšaju i poprime svijetlozelenu boju. Umiješajte 2/3 ricotte i cheddara, a zatim začinite po želji. Zagrijte umak od rajčice u mikrovalnoj pećnici 2 minute na visokoj temperaturi dok ne postane vruć.


U velikoj posudi za pečenje poslažite lazanje u slojeve, počevši s pola mješavine tikvica, zatim tjesteninom, pa umakom od rajčice. Ponovite, na vrh stavite komadiće preostale ricotte, a zatim pospite ostatkom cheddara. Pecite na gornjoj polici oko 10 minuta dok tjestenina ne omekša, a sir ne porumeni.


 I to je to, vaše kremaste lazanje su spremne za poslužiti, dobar tek!


Izvor:bbcgoodfood.com

Nema komentara:

Objavi komentar