nedjelja, 14. svibnja 2023.

idealan ručak za vegetarijance ili one koji žele manje kalorija/ukusni gulaš s cheddarom i kašom od peršina

 Ukoliko želite jako ukusno jelo a uz to veoma zdravo i sa smanjenim udjelom masnoće tad ste na pravom mjestu, ovo je recept upravo za vas, prepun sastojcima koji su na dohvat ruke a uz to izuzetno dobri za vaše zdravlje!





POTREBNO:

1 žlica ulja

1 glavica luka sitno nasjeckana

1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan

1 veća mrkva, sitno nasjeckana

1 poriluk, nasjeckan

1 žlica pirea od rajčice

400g konzerve nasjeckane rajčice

200 g puter grah, ocijeđen

400g limenke flažolet/vrsta francuskog  graha, ispranog i ocijeđenog

200 ml suhog jabukovače, ili dodatni temeljac

250 ml temeljca od povrća

nekoliko grančica majčine dušice, samo listovi

cheddar & peršin


PRIPREMA:

U većoj tavi zagrijte ulje i pržite luk, češnjak, mrkvu i poriluk dok ne omekšaju, ali ne dobiju boju. Dodajte pire od rajčice, nasjeckane rajčice, mahunarke, flažolet grah, jabukovaču (ako koristite), temeljac i majčinu dušicu te pirjajte 15-20 minuta dok se gulaš ne zgusne i povrće ne omekša.


KAŠA OD CHEDDAR & PERŠIN

Ogulite 850 g krumpira, narežite na kockice,i kuhajte u slanoj vodi oko 15 minutadok ne omekša. Ocijedite, vratite u posudu i napravite kašu sa malo mlijeka, 25g maslaca,75 g ekstra zrelog ribanog cheddara i šaka nasjeckanog peršin, dodajte začine. Ako želite, stavite kašu u posudu otpornu na toplinu, premažite maslacem i stavite na roštilj na nekoliko minuta za zlatnu i hrskavu završnicu.


U međuvremenu, ako niste vegetarijanac u bilo koji dio dodajete kobasice, svaku kobasicu narežite na 3-4 komada. Zagrijte maslinovo ulje u tavi i pržite komadiće 5 minuta, zatim umiješajte odgovarajuće dijelove gulaša i lagano pirjajte preostalo vrijeme kuhanja. Poslužite uz kašu.


I to je to, vaš savršen obrok je spreman za poslužiti, uživajte, dobar tek!


Izvor:Good Food magazine


Nema komentara:

Objavi komentar