Ukoliko želite jako ukusno jelo a uz to veoma zdravo i sa smanjenim udjelom masnoće tad ste na pravom mjestu, ovo je recept upravo za vas, prepun sastojcima koji su na dohvat ruke a uz to izuzetno dobri za vaše zdravlje!
POTREBNO:
1 žlica ulja
1 glavica luka sitno nasjeckana
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
1 veća mrkva, sitno nasjeckana
1 poriluk, nasjeckan
1 žlica pirea od rajčice
400g konzerve nasjeckane rajčice
200 g puter grah, ocijeđen
400g limenke flažolet/vrsta francuskog graha, ispranog i ocijeđenog
200 ml suhog jabukovače, ili dodatni temeljac
250 ml temeljca od povrća
nekoliko grančica majčine dušice, samo listovi
cheddar & peršin
PRIPREMA:
U većoj tavi zagrijte ulje i pržite luk, češnjak, mrkvu i poriluk dok ne omekšaju, ali ne dobiju boju. Dodajte pire od rajčice, nasjeckane rajčice, mahunarke, flažolet grah, jabukovaču (ako koristite), temeljac i majčinu dušicu te pirjajte 15-20 minuta dok se gulaš ne zgusne i povrće ne omekša.
KAŠA OD CHEDDAR & PERŠIN
Ogulite 850 g krumpira, narežite na kockice,i kuhajte u slanoj vodi oko 15 minutadok ne omekša. Ocijedite, vratite u posudu i napravite kašu sa malo mlijeka, 25g maslaca,75 g ekstra zrelog ribanog cheddara i šaka nasjeckanog peršin, dodajte začine. Ako želite, stavite kašu u posudu otpornu na toplinu, premažite maslacem i stavite na roštilj na nekoliko minuta za zlatnu i hrskavu završnicu.
U međuvremenu, ako niste vegetarijanac u bilo koji dio dodajete kobasice, svaku kobasicu narežite na 3-4 komada. Zagrijte maslinovo ulje u tavi i pržite komadiće 5 minuta, zatim umiješajte odgovarajuće dijelove gulaša i lagano pirjajte preostalo vrijeme kuhanja. Poslužite uz kašu.
I to je to, vaš savršen obrok je spreman za poslužiti, uživajte, dobar tek!
Izvor:Good Food magazine
Nema komentara:
Objavi komentar