srijeda, 26. travnja 2023.

Donesite dašak Grčke na vašu trpezu i jednostavno uživajte - Grčki punjeni slatki krumpir

 Donesite dašak grčke kuhinje u ovom receptu na svoju trpezu, tako je ukusno da mu prosto nemožete odoliti!Zamijenite obični krumpir u ovojnici ovim zdravim receptom za punjeni slatki krumpir nadahnutim Grčkom. Napunite svoj krumpir raznobojnom salatom od mahuna s maslacem, fetom, rajčicom i crvenim lukom i završite s malo domaćeg tzatzikija za jednostavnu zdravu ideju za večeru.




Potrebno:

4 srednja slatka krumpira, očišćena i izbockana vilicom

400 g graha na maslacu, ocijeđenog i ispranog

1 glavica crvenog luka, sitno narezana

1 crveni čili, očišćen od sjemenki i sitno nasjeckan

2 rajčice, sitno nasjeckane

10 g svježeg origana, listovi ubrani i grubo nasjeckani

1 žlica maslinovog ulja

1 žlica balzamičnog octa

½ krastavca, krupno naribanog

10 g nane, ubranih i sitno nasjeckanih listova

½ limuna, bez korice i soka

150 g grčkog jogurta

100 g sira za salatu na grčki način, izmrvljenog

1 zelena salata, sitno narezana


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 8, 220°C, ventilator 200°C. Stavite batat na lim za pečenje i pecite u pećnici 40-45 minuta. Ili ih stavite u mikrovalnu pećnicu 10-12 minuta dok ne omekšaju kada ih probodete nožem.

U međuvremenu, u velikoj zdjeli pomiješajte grah s maslacem, crveni luk, čili, rajčice, origano, maslinovo ulje, balzamični ocat te prstohvat soli i papra po ukusu.

U posebnoj zdjeli pomiješajte krastavac, mentu, limunov sok i koricu te jogurt.

Kuhani slatki krumpir otvorite, zatim napunite salatom od graha s maslacem i pospite sirom. Poslužite uz tzatziki i zelenu salatu sa strane.

I to je to, uživajte, dobar tek!


Izvor:tesco.com


Nema komentara:

Objavi komentar