Donesite dašak grčke kuhinje u ovom receptu na svoju trpezu, tako je ukusno da mu prosto nemožete odoliti!Zamijenite obični krumpir u ovojnici ovim zdravim receptom za punjeni slatki krumpir nadahnutim Grčkom. Napunite svoj krumpir raznobojnom salatom od mahuna s maslacem, fetom, rajčicom i crvenim lukom i završite s malo domaćeg tzatzikija za jednostavnu zdravu ideju za večeru.
Potrebno:
4 srednja slatka krumpira, očišćena i izbockana vilicom
400 g graha na maslacu, ocijeđenog i ispranog
1 glavica crvenog luka, sitno narezana
1 crveni čili, očišćen od sjemenki i sitno nasjeckan
2 rajčice, sitno nasjeckane
10 g svježeg origana, listovi ubrani i grubo nasjeckani
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica balzamičnog octa
½ krastavca, krupno naribanog
10 g nane, ubranih i sitno nasjeckanih listova
½ limuna, bez korice i soka
150 g grčkog jogurta
100 g sira za salatu na grčki način, izmrvljenog
1 zelena salata, sitno narezana
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 8, 220°C, ventilator 200°C. Stavite batat na lim za pečenje i pecite u pećnici 40-45 minuta. Ili ih stavite u mikrovalnu pećnicu 10-12 minuta dok ne omekšaju kada ih probodete nožem.
U međuvremenu, u velikoj zdjeli pomiješajte grah s maslacem, crveni luk, čili, rajčice, origano, maslinovo ulje, balzamični ocat te prstohvat soli i papra po ukusu.
U posebnoj zdjeli pomiješajte krastavac, mentu, limunov sok i koricu te jogurt.
Kuhani slatki krumpir otvorite, zatim napunite salatom od graha s maslacem i pospite sirom. Poslužite uz tzatziki i zelenu salatu sa strane.
I to je to, uživajte, dobar tek!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar