Nemasno meso i izdašan grah čine ovo proteinski jelo od brazilske govedine zdravom i brzom alternativom vašem glavnom chilli con carneu. Na vrh naribajte malo zrelog cheddara za okus sira.
Potrebno:
1 žlica maslinovog ili biljnog ulja
250 g mljevene nemasne junetine
2 glavice luka, narezane na kockice
6 pikantnih kriški choriza, narezanih na kockice
2 češnja češnjaka, zgnječena ili sitno naribana
400 g konzerviranih rajčica
250 g riže dugog zrna
220 g zelenog graha, očišćenog i grubo nasjeckanog na kraće komade
400 g limenki graha u chilli umaku
50 g ekstra zrelog cheddara, sitno naribanog
150 g grčkog prirodnog jogurta, po želji
10 g svježeg korijandera, ubranih listova
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj dubokoj tavi na srednje jakoj vatri. Pržite govedinu, luk i chorizo 5 minuta, usitnjavajući mljeveno meso drvenom kuhačom, dok mljeveno meso ne porumeni, a luk postane proziran.
Umiješajte češnjak, rajčice, rižu i zelene mahune. Koristite limenku za rajčice da dodate 2 limenke vode. Pustite da provrije i kuhajte 10-12 minuta, povremeno miješajući, dok riža ne omekša. Umiješajte čili grah i zagrijavajte 2-3 minute.
Začinite po ukusu, pa žlicom stavite na tanjure. Poslužite sa zdjelicama ribanog sira, listićima korijandera i jogurtom za posluživanje.
I to je to, vaše savršeno jelo je spremno,dobar tek i uživajte!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar