Pripremite večeru za 20 uz ovaj brzi recept za prženje brokule i govedine. Nježna govedina brzo se poprži u ljepljivoj glazuri od naranče i soje, a zatim se dodaju rezanci i puno povrća za jednostavnu zdravu ideju za večeru.
Potrebno:
1 naranča, očišćena od korice i soka
2 žlice soja umaka
2 žlice sezamovog ulja
1 žlica suncokretovog ulja
komad đumbira od 5 cm narežite na štapiće
357 g pakiranja goveđih trakica za prženje
1 češanj češnjaka, sitno narezan
1 crvena paprika, očišćena od sjemenki i tanko narezana
250 g meke brokule
150 g rezanaca za wok
malo čilija po želji
Pripreama:
Pomiješajte narančinu koricu i sok, sojin umak i sezamovo ulje i ostavite sa strane.
Zagrijte suncokretovo ulje u woku ili velikoj tavi na jakoj vatri. Kad ulje zavrije, dodajte đumbir i pržite dok ne postane hrskavo. Izvadite i ostavite sa strane.
Dodajte govedinu i češnjak u aromatizirano ulje i miješajući pržite 3-4 minute dok ne porumene. Izvadite i ostavite sa strane.
Dodajte crvenu papriku i brokulu i pržite uz miješanje 3-4 minute dok ne omekša. Dodajte smjesu narančastog soja umaka i pustite da zavrije. Vratiti junetinu u tavu i dodati rezance. Kuhajte 1-2 minute dok se rezanci ne zagriju.
I to je to, dobar tek, uživajte u ovom prekrasnom jelu!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar