petak, 30. lipnja 2023.

20 minutni ukusni ručak s brokulama i govedinom a sve iz jedne tave

 Pripremite večeru za 20 uz ovaj brzi recept za prženje brokule i govedine. Nježna govedina brzo se poprži u ljepljivoj glazuri od naranče i soje, a zatim se dodaju rezanci i puno povrća za jednostavnu zdravu ideju za večeru.




Potrebno:

1 naranča, očišćena od korice i soka

2 žlice soja umaka

2 žlice sezamovog ulja

1 žlica suncokretovog ulja

komad đumbira od 5 cm narežite na štapiće

357 g pakiranja goveđih trakica za prženje

1 češanj češnjaka, sitno narezan

1 crvena paprika, očišćena od sjemenki i tanko narezana

250 g meke brokule

150 g  rezanaca za wok

malo čilija po želji


Pripreama:

Pomiješajte narančinu koricu i sok, sojin umak i sezamovo ulje i ostavite sa strane.

Zagrijte suncokretovo ulje u woku ili velikoj tavi na jakoj vatri. Kad ulje zavrije, dodajte đumbir i pržite dok ne postane hrskavo. Izvadite i ostavite sa strane.

Dodajte govedinu i češnjak u aromatizirano ulje i miješajući pržite 3-4 minute dok ne porumene. Izvadite i ostavite sa strane.

Dodajte crvenu papriku i brokulu i pržite uz miješanje 3-4 minute dok ne omekša. Dodajte smjesu narančastog soja umaka i pustite da zavrije. Vratiti junetinu u tavu i dodati rezance. Kuhajte 1-2 minute dok se rezanci ne zagriju.

I to je to, dobar tek, uživajte u ovom prekrasnom jelu!


Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar