nedjelja, 2. srpnja 2023.

Uštedite na pranju posuđa uz ovu kremastu piletinu s češnjakom u jednom loncu

 Jedan od mojih omiljenih recepata za finu kremastu a ujedno osvježavajuću piletinu, idealno za tople ljetne dane. Uštedite na pranju posuđa s ovom jednostavnom piletinom s češnjakom u jednom loncu. Kremast i ugodan, možete prilagoditi količinu češnjaka prema vlastitom ukusu.





Potrebno:

4 srednja pileća prsa, skinuta koža, poprečno narezana na deblje trake

75 g glatkog brašna

2 žlice maslinovog ili uljane repice

50 g neslanog maslaca

10-15 malih režnjeva češnjaka ili po ukusu

250 ml vrućeg pilećeg temeljca

100 ml vrhnja za kuhanje ili vrhnja

30 g Parmigiano-Reggiano sira, sitno naribanog

manja vezica pljosnatog peršina, sitno nasjeckanog (po želji)

kuhana riža i mahune kuhane na pari, za posluživanje (po želji)


Priprema:

Prebacite piletinu u plitku zdjelu i pospite je brašnom. Dobro začiniti. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i pržite piletinu, otresajući prvo sav višak brašna, 1-2 minute dok ne porumeni. (Možda ćete to morati raditi u serijama.)


Smanjite vatru na srednju i dodajte maslac. Ogulite onoliko režnjeva češnjaka koliko želite i stavite ih u tavu. Kuhajte 5 minuta dok češnjak ne postane lagano zlatne boje, miješajući da piletina ne zagori.


Ulijte temeljac i pirjajte 10 minuta dok češnjak ne omekša. Dodajte vrhnje i sir i pirjajte još 5 minuta dok se umak malo ne zgusne. Probajte začine i prilagodite po potrebi. Pospite nasjeckanim peršinom, ako koristite, i poslužite vruće s rižom i zelenim grahom, ako želite.


I to je to, uživajte, dobar tek!


Izvor:bbcgoodfood.com

Nema komentara:

Objavi komentar