Jedan od mojih omiljenih recepata za finu kremastu a ujedno osvježavajuću piletinu, idealno za tople ljetne dane. Uštedite na pranju posuđa s ovom jednostavnom piletinom s češnjakom u jednom loncu. Kremast i ugodan, možete prilagoditi količinu češnjaka prema vlastitom ukusu.
Potrebno:
4 srednja pileća prsa, skinuta koža, poprečno narezana na deblje trake
75 g glatkog brašna
2 žlice maslinovog ili uljane repice
50 g neslanog maslaca
10-15 malih režnjeva češnjaka ili po ukusu
250 ml vrućeg pilećeg temeljca
100 ml vrhnja za kuhanje ili vrhnja
30 g Parmigiano-Reggiano sira, sitno naribanog
manja vezica pljosnatog peršina, sitno nasjeckanog (po želji)
kuhana riža i mahune kuhane na pari, za posluživanje (po želji)
Priprema:
Prebacite piletinu u plitku zdjelu i pospite je brašnom. Dobro začiniti. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i pržite piletinu, otresajući prvo sav višak brašna, 1-2 minute dok ne porumeni. (Možda ćete to morati raditi u serijama.)
Smanjite vatru na srednju i dodajte maslac. Ogulite onoliko režnjeva češnjaka koliko želite i stavite ih u tavu. Kuhajte 5 minuta dok češnjak ne postane lagano zlatne boje, miješajući da piletina ne zagori.
Ulijte temeljac i pirjajte 10 minuta dok češnjak ne omekša. Dodajte vrhnje i sir i pirjajte još 5 minuta dok se umak malo ne zgusne. Probajte začine i prilagodite po potrebi. Pospite nasjeckanim peršinom, ako koristite, i poslužite vruće s rižom i zelenim grahom, ako želite.
I to je to, uživajte, dobar tek!
Izvor:bbcgoodfood.com
Nema komentara:
Objavi komentar