utorak, 1. kolovoza 2023.

Ručak koji je spreman za tren - tikvice s puretinom i krompirom

 Ovaj ljetni obrok iskreno preporučujem jer je zaista preukusan te prepun zdravih sastojaka a najbitnije gotov je jako brzo i sigurna sam da će vas oduševiti!




POTREBNO:

500 g tikvice

400 g krumpira

450 g mljevenog puretina

veća glavica luka

3 češnja češnjaka

500 ml vrhnja za kuhanje

250 ml kiselog vrhnja

150 g parmezana

150 g ribane gaude

biber, vlasac, origano

malo maslaca


PRIPREMA:

Rernu zagrijte na 200 stupnjeva.

Tikvice dobro operite pa ih naribajte. Posolite ih i ostavite sa strane kako bi pustile višak tekućine. Ogulite i naribajte i krumpire.

Luk sitno nasjeckajte pa ga popržite dok ne postane staklast, zatim dodajte sitno sjeckani češnjak. Dodajte mljeveno meso po izboru (mi smo koristili puretinu) pa dodajte začine i pržite oko 10 minuta.

Puretini dodajte ribane tikvice koje ste dobro ocijenili. Pomiješajte kako bi se spojile s mesom, a zatim dodajte i ribani krumpir. Spojite sastojke pa sve maknite s vatre.

U posebnoj zdjeli pomiješajte vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje i parmezan. Po želji malo posolite.

Posudu za pećnicu premažite maslacem, rasporedite tikvice, krumpir i meso pa ih prelijte mješavinom vrhnja i parmezana.

Na samome kraju dodajte ribani sir.

Pecite oko 45 minuta, odnosno dok se na površini stvori zlatni sloj zapečenog sira.

I to je to, uživajte u ovom jako ukusnom jelu, dobar tek!


Izvor:Azra magazin


Nema komentara:

Objavi komentar