Ovaj ljetni obrok iskreno preporučujem jer je zaista preukusan te prepun zdravih sastojaka a najbitnije gotov je jako brzo i sigurna sam da će vas oduševiti!
POTREBNO:
500 g tikvice
400 g krumpira
450 g mljevenog puretina
veća glavica luka
3 češnja češnjaka
500 ml vrhnja za kuhanje
250 ml kiselog vrhnja
150 g parmezana
150 g ribane gaude
biber, vlasac, origano
malo maslaca
PRIPREMA:
Rernu zagrijte na 200 stupnjeva.
Tikvice dobro operite pa ih naribajte. Posolite ih i ostavite sa strane kako bi pustile višak tekućine. Ogulite i naribajte i krumpire.
Luk sitno nasjeckajte pa ga popržite dok ne postane staklast, zatim dodajte sitno sjeckani češnjak. Dodajte mljeveno meso po izboru (mi smo koristili puretinu) pa dodajte začine i pržite oko 10 minuta.
Puretini dodajte ribane tikvice koje ste dobro ocijenili. Pomiješajte kako bi se spojile s mesom, a zatim dodajte i ribani krumpir. Spojite sastojke pa sve maknite s vatre.
U posebnoj zdjeli pomiješajte vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje i parmezan. Po želji malo posolite.
Posudu za pećnicu premažite maslacem, rasporedite tikvice, krumpir i meso pa ih prelijte mješavinom vrhnja i parmezana.
Na samome kraju dodajte ribani sir.
Pecite oko 45 minuta, odnosno dok se na površini stvori zlatni sloj zapečenog sira.
I to je to, uživajte u ovom jako ukusnom jelu, dobar tek!
Izvor:Azra magazin
Nema komentara:
Objavi komentar