Ovo brzo i jednostavno jelo odlična je alternativa sendviču za doručak. Napravite svoj ukusni obrok od ostataka kruha koji imate i ispecite ga sa slaninom, gljivama, rajčicama i jajetom
Potrebno:
4 žličice ulja
250 g ostataka kruha (dobro ide ciabatta ili baguette), narezanog na kockice od 3 cm
250 g dimljene slanine, sitno narezane
300g šampinjona narezanih na četvrtine
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica luka u prahu
250 g cherry rajčica, prepolovljenih
4 jaja
75 g zrelog cheddara, naribanog
Priprema:
1. Zagrijte 3 žličice ulja na srednje jakoj vatri u velikoj, dubokoj tavi. Dodajte kockice kruha i kuhajte dok ne počnu hrskati ili posvuda hrskaju (ovisno o tome kako volite).
2. Izvadite kockice kruha na tanjur, vratite tavu na vatru i dodajte preostalu 1 žličicu ulja.
3. Dodajte slaninu, gljive, češnjak u prahu i luk u prahu; sezona. Pržiti 5-10 min dok se sve ne skuha i voda iz gljiva ne ispari.
4. Vratite kockice kruha u tavu zajedno s rajčicama i promiješajte da se sjedine. Prethodno zagrijte roštilj.
5. Napravite 4 mjesta u mljevenoj posudi i razbijte jaje u svako, posipajte sir preko i okolo i kuhajte 5 minuta dok se dno jaja ne počne kuhati. Stavite pod vrući roštilj da dovršite i rastopite sir.
I to je to, uživajte, dobar tek i uspješan novi dan!
Izvor:tesco.com
Nema komentara:
Objavi komentar