subota, 30. rujna 2023.

Zapečena tjestenina sa povrćem, sve u jednoj posudi, veoma jednostavno i lako

 Ovaj izuzetan obrok vrlo lako i jednostavno ćete pripremiti i sigurno uživati u svakom zalogaju!Recept je slavnog kuhara Jamie Oliver.Jamie kaže: „Ova tjestenina s povrćem peče heroje od pristupačnog savojskog kupusa, koristi ostatke kruha i natjerat će djecu da se vraćaju po još – a s manje od 1 funte po porciji pokazuje da dobro jelo ne mora koštati ti više.






POTREBNO:

4 češnja češnjaka

100 g starog kruha

1 vezica mladog luka (100g)

1 savojski kupus

2 žlice glatkog brašna

1,2 l mlijeka

2 vrhne žličice engleskog senfa

150 g cheddara

400 g smrznutog špinata

500 g sušene tjestenine


PRIPREMA:

Ogulite i sitno narežite 2 češnja češnjaka i stavite u zdjelu multipraktika. Natrgajte kruh i pržite dok ne dobijete sitne mrvice, zatim umiješajte malo maslinovog ulja, začinite morskom soli i crnim paprom i ostavite sa strane.

Zagrijte pećnicu na plin 4, 180˚C, ventilator 160˚C. Ogulite i sitno narežite preostali češnjak, mladi luk odrežite i sitno narežite, a listove kupusa sitno narežite, odbacite sve žilave komadiće stabljike.

Ulijte 1 žlicu maslinovog ulja u veliku plitku tavu na srednje jakoj vatri i dodajte češnjak. Kad tek počne dobivati boju, umiješajte mladi luk i kupus uz malo vode; dodajte začine. Kuhajte 5 min dok ne omekša.

Umiješajte brašno i kuhajte 2-3 min pa postupno ulijevajte mlijeko uz stalno miješanje. Pustite da zavrije pa umiješajte senf i veći dio sira naribajte. Kad se zgusne, dodajte špinat i tjesteninu sa 600 ml kipuće vode i dobro promiješajte dok se svaki komad tjestenine ne obloži. Zakuhajte, pa kuhajte 2-3 minute.

Pospite krušnim mrvicama od češnjaka, naribajte preostali sir i pecite 30-40 minuta dok tjestenina ne omekša, a umak ne počne mjehuriti na rubovima. Ukusno uz hrskavu zelenu salatu.

I to je to, sigurno bez suvišnog prljavog suđa, sve iz jedne posude, uživajte, dobar tek!


Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar