Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
ponedjeljak, 18. svibnja 2015.
Begova čorba sa piletinom
Donosim jedan jako jednostavan i brz recept koji se napravi u tren oka a veoma ukusan.
Sastojci su veoma hranljivi a pri tome nisu puno kalorični ,idealno za one koji nemaju puno vremena a htjeli bi da pojedu nešto kuhano.
Potrebno : - 1 vrećica begove čorbe ( krem juha ) ili smrznute iz zamrzivača
- 300 gr. pilećih prsa ( fileta )
- 3 do 4 krompira
- svježi peršun
- pavlaka
Priprema:
Pileće filete isjeći na kocke pa lagano propržiti a potom dodati krompir isječen na kocke , sve dobro izdinstati pa kada krompir omekša dodati 7 dcl vode ( ukoliko koristite begovu čorbu iz vrećice odnosno krem juhu ) ,potom istresti vrećicu begove čorbe kad se voda zagrije , prije nego što počne da kuha . Lagano miješati dok voda ne prokuha a onda smanjiti na nižu temperaturu i pustiti da se kuha još nekih desetak minuta miješajući čorbu povremeno .Kada je čorba gotova skloniti je sa ringle . Prilikom serviranja još samo posuti peršunovim listom i ukrasiti sa jednom kašikom milerama .
Ukoliko koristite begovu čorbu mješavinu iz zamrzivača , postupak je skoro isti samo što povrće treba prodinstati pa tek onda dodati vodu i pustiti jos desetak minuta da se kuha.U jednu šolju umutiti 1 dcl. mlijeka,kašičicu senfa i kašiku milerama , malo soli i vegete pa sve istresti u čorbu . Kuhati najviše dvije minute pa skloniti sa vatre.Prilikom serviranja posuti peršunovim listom i dodati mileram po želji .
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar