ponedjeljak, 18. svibnja 2015.

Begova čorba sa piletinom


 Donosim jedan jako jednostavan i brz recept koji se napravi u tren oka a veoma ukusan.
Sastojci su veoma hranljivi a pri tome nisu puno kalorični ,idealno za one koji nemaju puno vremena a htjeli bi da pojedu nešto kuhano.


  Potrebno :     - 1 vrećica begove čorbe ( krem juha ) ili smrznute iz zamrzivača
                        -  300 gr. pilećih prsa ( fileta )     
                        -  3 do  4 krompira
                        -  svježi peršun
                        -  pavlaka


  Priprema:    

      Pileće filete isjeći na kocke pa lagano propržiti a potom dodati krompir isječen na kocke , sve  dobro izdinstati pa kada krompir omekša dodati 7 dcl vode ( ukoliko koristite begovu čorbu iz vrećice odnosno krem juhu ) ,potom  istresti vrećicu  begove čorbe kad se voda zagrije , prije nego što počne da kuha . Lagano miješati dok voda ne prokuha a onda smanjiti na nižu temperaturu i pustiti da se kuha još nekih  desetak minuta miješajući čorbu povremeno .Kada je čorba  gotova  skloniti je sa ringle . Prilikom serviranja još samo posuti peršunovim listom i ukrasiti sa  jednom kašikom milerama .


  Ukoliko koristite begovu čorbu mješavinu iz zamrzivača , postupak je skoro isti samo što povrće treba prodinstati pa tek onda dodati vodu i pustiti jos desetak minuta da se kuha.U jednu  šolju umutiti  1 dcl. mlijeka,kašičicu senfa i kašiku milerama , malo soli i vegete pa sve istresti u čorbu . Kuhati najviše dvije minute pa skloniti sa vatre.Prilikom serviranja posuti peršunovim listom i dodati mileram po želji .


Nema komentara:

Objavi komentar