utorak, 9. lipnja 2015.

Puding od čokolade sa bananama

Puding iz kesice zamijenite domaćom poslasticom koju možete sami napraviti. Evo recepta :

Potrebno :

- 100 gr. crne čokolade ( čokolada za kuhanje )
- 50 gr. mliječne čokolade
- 2 zrele banane
- jedno jaje
- 150 gr. šećera
- 2 bjelanca i vanilin šećer

Priprema :

Zagrijati rernu na 180 stepeni . Pripremiti male kalupe za pečenje tako što ih premažemo puterom . Čokoladu rastopiti i ostaviti da se malo ohladi . U posudi izmiješati izgnječene ili izblendane banane ,jaja , vanilin šećer i šećer pa dobijenu smjesu sastaviti sa istopljenom čokoladom .
Bjelanjca treba dobro izmutiti pa ih pomalo dodavati u pripremljenu smjesu .Kad se svi sastojci dobro spoje i dobije se glatka masa ,puniti pripremljene kalupe i peći u zagrijanoj rerni ,otprilike oko 20 minuta .
Mogu se služiti uz sladoled , šlag pjenu ili šlag kremu . Prijatno !



Nema komentara:

Objavi komentar