Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
nedjelja, 7. lipnja 2015.
Šampita
Potrebno :
- 6 žumanjaka
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 7 kašika mlijeka
Od žumanjaka i šećera napraviti pjenastu masu pa dodati lagano mlijeko a zatim brašno sa praškom za pecivo i peći u rerni dok se tijesto ne ispeče . Pečen kolač preliti sa pripremljenim filom od bjelanjaka a potom fil preliti čololadnom glazurom ili izrendanom čokoladom .
Fil :
- 6 bjelanjaka dobro umutiti u čvrst snijeg pa polako dodati agdu od
- 2 čaše šećera i 1/2 čaše vode ( agdu kuhati oko 10 minuta )
Vrelu agdu polako dodavati u umućene bjelanjke uz stalno mućenje . Mućenje nastaviti na pari dok se ne dobije čvrstina a zatim preliti preko tijesta . Prijatno !
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar