nedjelja, 7. lipnja 2015.

Šampita


Potrebno :

- 6 žumanjaka
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 7 kašika mlijeka

Od žumanjaka i šećera napraviti pjenastu masu pa dodati lagano mlijeko a zatim brašno sa praškom za pecivo i peći u rerni dok se tijesto ne ispeče . Pečen kolač preliti sa pripremljenim filom od bjelanjaka a potom fil preliti čololadnom glazurom ili izrendanom čokoladom .

Fil  :

- 6 bjelanjaka dobro umutiti u čvrst snijeg pa polako dodati agdu  od
- 2 čaše šećera i 1/2 čaše vode ( agdu kuhati oko 10 minuta )

Vrelu agdu polako dodavati u umućene bjelanjke uz stalno mućenje . Mućenje nastaviti na pari dok se ne dobije čvrstina a zatim preliti preko tijesta . Prijatno !


Nema komentara:

Objavi komentar