Sastojci:
- 600 g pilećeg bijelog mesa
- 2 dl pavlake
- 1 glavica crnog luka
- 2 češnja bijelog luka
- 3 kašike brašna
- 2 jajeta, ulje
- 600 g krompira
- 2 kašike sjeckanog peršuna
- mješavina začina
Priprema:
1. Pileće bijelo meso samljeti na mašini za mljevenje.
2. Crni i bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. U odgovarajućoj zdjeli sjediniti mljevenu piletinu, pavlaku, sjeckani crni i bijeli luk, brašno, jaja, peršun i začine po ukusu. Dobro izmješati da bi se dobila ujednačena smjesa, a potom ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
4. Odstojalu smjesu za ćufte kašikom vaditi i spuštati na vrelo ulje. Pržiti najpre sa jedne, a zatim i sa druge strane dok ćufte ne porumene.
5. Krompir oguliti i isjeći na štapiće pa ga pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
2. Crni i bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. U odgovarajućoj zdjeli sjediniti mljevenu piletinu, pavlaku, sjeckani crni i bijeli luk, brašno, jaja, peršun i začine po ukusu. Dobro izmješati da bi se dobila ujednačena smjesa, a potom ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
4. Odstojalu smjesu za ćufte kašikom vaditi i spuštati na vrelo ulje. Pržiti najpre sa jedne, a zatim i sa druge strane dok ćufte ne porumene.
5. Krompir oguliti i isjeći na štapiće pa ga pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Nema komentara:
Objavi komentar