četvrtak, 16. svibnja 2019.

Hurmašice na drugačiji način sa kokosom i mljevenim keksom


Probajte hurmašice na malo drugačiji način, umjesto brašna koristi se mljeveni keks i kokos uz dodatak brašna samo po potrebi.Fantastičnog su mirisa i okusa, vjerujem da će vas oduševiti..



                        Slikovni rezultat za hurmaÅ¡ice sa kokosom i keksom slike


Potrebno:

- 250 grama putera sobne temperature

- 2 male šoljice  šećera 

- 1 vanilin šećer 

- 2 šoljice ulja 

- 2 cijela jaja 

- 300 grama mljevene plazme ili petit keks 

- 80 grama kokosa

- 1 malu kašičicu praška za pecivo i brašno po potrebi 

Priprema:

Putera sobne temperature umutiti sa mikserom,dodati šećer, vanilin šećer, ulje i jaja pa sve izmiješati mikserom.

Nakon otprilike 2 minute masu izmiješati rukom uz dodavanje mljevenog keksa, kokosa , praška za pecivo i malo brašna ako je tijesto premekano.

Od tijesta oblikovati hurmašice i peći.

Dok se hurmašice peku napraviti agdu od 750 mililitara vode, 450 grama šećera i sok od jednog limuna staviti na šporet da prokuha. 

Kad agda prokuha smanjiti na srednju temperaturu i kuhati još 5 minuta. 

Skinuti agdu sa vatre prohladiti i zaliti malo prohlađene hurmašice.

Dobar tek!


Izvor:aura.ba,foto:tortekolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar