Probajte hurmašice na malo drugačiji način, umjesto brašna koristi se mljeveni keks i kokos uz dodatak brašna samo po potrebi.Fantastičnog su mirisa i okusa, vjerujem da će vas oduševiti..
Potrebno:
- 250 grama putera sobne temperature
- 2 male šoljice šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 šoljice ulja
- 2 cijela jaja
- 300 grama mljevene plazme ili petit keks
- 80 grama kokosa
- 1 malu kašičicu praška za pecivo i brašno po potrebi
Priprema:
Putera sobne temperature umutiti sa mikserom,dodati šećer, vanilin šećer, ulje i jaja pa sve izmiješati mikserom.
Nakon otprilike 2 minute masu izmiješati rukom uz dodavanje mljevenog keksa, kokosa , praška za pecivo i malo brašna ako je tijesto premekano.
Od tijesta oblikovati hurmašice i peći.
Dok se hurmašice peku napraviti agdu od 750 mililitara vode, 450 grama šećera i sok od jednog limuna staviti na šporet da prokuha.
Kad agda prokuha smanjiti na srednju temperaturu i kuhati još 5 minuta.
Skinuti agdu sa vatre prohladiti i zaliti malo prohlađene hurmašice.
Dobar tek!
Izvor:aura.ba,foto:tortekolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar