Sastojci:
- 3 jaja
- 165 grama čokolade sa stevijom – mliječna ili tamna
- 3 jaja
- 165 grama čokolade sa stevijom – mliječna ili tamna
Priprema:
- Razdvojiti bjelanjke i žumanjke, a zatim bjelanjke ostaviti u frižider.
- Otopiti čokoladu na pari i ostaviti da se ohladi.
- Izvaditi bjelanjke iz frižidera i mikserom umutiti u čvrst “snijeg”.
- Rashlađenu otopljenu čokoladu dodati u žumanjke. U smjesu dodati i jednu trećinu ulupanih bjelanjaka i promiješati. Polako dio po dio dodavati i ostatak ulupanih bjelanjaka
- Kalup za tortu obložiti masnim papirom, uliti dobijenu smjesu i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 170 stepeni oko 30 do 40 minuta.
- Razdvojiti bjelanjke i žumanjke, a zatim bjelanjke ostaviti u frižider.
- Otopiti čokoladu na pari i ostaviti da se ohladi.
- Izvaditi bjelanjke iz frižidera i mikserom umutiti u čvrst “snijeg”.
- Rashlađenu otopljenu čokoladu dodati u žumanjke. U smjesu dodati i jednu trećinu ulupanih bjelanjaka i promiješati. Polako dio po dio dodavati i ostatak ulupanih bjelanjaka
- Kalup za tortu obložiti masnim papirom, uliti dobijenu smjesu i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 170 stepeni oko 30 do 40 minuta.
Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
Nema komentara:
Objavi komentar