Potrebno :
- 4 kriške pršuta
- 100g graška(Svježe
ili zamrznuto)
- mozzarella ( 125g), u velikim komadima
Za preliv :
- sok od ½ naranče
- 1 žlica maslinovog
ulja
- mali pregršt metvice, Lišće sitno isjeckano
Priprema :
Zagrijte tavu. Bez
dodavanja bilo kojeg ulje, popržite pršut kriške dok ne postanu naborane i hrskave. Stavite na list
kuhinjskog papira, ostaviti da se ohladi, iskidati ili isjeći na sitnije
komadiće, a zatim staviti na stranu.
Kuhajte grašak u slanoj vodi oko 2 min do samo omekša. U
međuvremenu, pomiješati sve sastojke zajedno za preliv, dodati začine, a zatim
staviti na stranu. Kada je grašak
kuhan, ocijedite ga, a zatim stavite u posudu sa hladnom vodom dok se potpuno ne ohladi. Ocijedite ga ,a zatim
istresite u tanjur ili zdjelu ,dodajte mozzarellu i prelite sa pripremljenim
prelivom.Posuti sa sitno isjeckanom metvicom.
Služite tako što, podijelite mozzarelle u 2 tanjura,
raspršiti grašak preko, i stavite ispržene komade pršuta na vrhu , zatim raspršiti na vrhu i oko graška s metvicom.
Nema komentara:
Objavi komentar