subota, 13. veljače 2016.

Gršak sa pršutom i mozzarellom

Pokušajte napraviti ovo ukusno jelo koje može poslužiti kao lagano glavno jelo ili kao predjelo,oduševit će vas sigurno....






Potrebno :


- 4 kriške pršuta
- 100g graška(Svježe ili zamrznuto)
-  mozzarella ( 125g),  u velikim komadima
Za preliv :
- sok od ½ naranče
- 1 žlica maslinovog ulja
- mali pregršt metvice, Lišće sitno isjeckano



Priprema :
Zagrijte tavu. Bez dodavanja bilo kojeg ulje, popržite pršut kriške dok ne postanu  naborane i hrskave. Stavite na list kuhinjskog papira, ostaviti da se ohladi, iskidati ili isjeći na sitnije komadiće, a zatim staviti na stranu.
Kuhajte grašak u  slanoj vodi oko 2 min do samo omekša. U međuvremenu, pomiješati sve sastojke zajedno za preliv, dodati začine, a zatim staviti na stranu.  Kada je grašak kuhan, ocijedite ga, a zatim stavite u posudu sa  hladnom vodom dok se potpuno ne ohladi. Ocijedite ga ,a zatim istresite u tanjur ili zdjelu ,dodajte mozzarellu i prelite sa pripremljenim prelivom.Posuti sa sitno isjeckanom metvicom.
Služite tako što, podijelite mozzarelle u 2 tanjura, raspršiti grašak preko, i stavite ispržene komade  pršuta na vrhu , zatim raspršiti na vrhu i oko graška s metvicom.

Nema komentara:

Objavi komentar