Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
četvrtak, 18. veljače 2016.
Kolač od bijele čokolade i malina
Ovaj ukusni kolač ,jednostavno morate probati jer miris bijele čokolade i malina vas neodoljivo mami...
Potrebno :
- 200g maslaca
, isjeckan u male kocke, plus extra za podmazivanje
- 100g bijele čokolade, izdrobljene u komadiće
- 4 velika jaja
- 200g šećera
- 200g samodizajućeg brašna ,a ako nemate onda obično brašno sa 1/2 praška za pecivo
- 175g malina, svježe ili smrznute
Za filovanje :
- 200g bijele čokolade, isjeckane
- 250ml slatko vrhnje
- malo šećera za glazuru
Priprema :
Zagrijati pećnicu na 180 ° C.Premazati puterom okrugli kalup za kolač . Stavite maslac i čokoladu u vatrostalnu zdjelu, postavi nad posudu ključale vode i ostaviti da se polako topi, miješajući povremeno.
Kada su maslac i čokolada rastopljeni, skloniti sa toplote i ostavite da se hladi 1-2 minuta, a zatim dodati u umućena jaja i šećer i nastaviti mutiti električnim mikserom.Dodati brašno i maline.
Lagano sipati smjesu u kalup za kolač i pecite 20-25 minuta ili dok ne dobije zlatno smeđu boju, a napravite otvor u sredini kako bi mogla para iz kolača da izađe i kolač se ravnomjerno ispeče da nebi maline pale na dno.
Uklonite kolače iz pećnice i ostavite da se ohladi u kalupu oko 10 minuta prije nego što ga prebacite na žičani stalak.
Da bi napravili fil, staviti čokoladu u vatrostalnu zdjelu sa 100 ml vrhnja, postavljen nad posudu sa toplom vodom kako bi čokolada mogla da se otopi. Miješajte dok se čokolada ne otopi u kremu i dok ne dobijete lijepu gustu i glatku masu. . Ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu, tada umutite ostatak kreme.
Kada se kolač ohladi, presjeći ga po sredini i filovati sa čokoladnim filom. Posuti sa štaub šećerom.
Izvor :Recept iz Dobra hrana magazin, ožujak 2013
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar