Potrebno :
- 4 komada pilećih prsa bez kože, oko 500g
- 3 žlice javorovog sirupa
- 1 žlica cjelovitog zrna gorušice/senfa
- 1 naranče ribana korica
- 1 žlica soja umaka
Priprema :
Napravite nekoliko dijagonalnih kosih crta preko svakog komada pilećih prsa. Stavite ostale sastojke u široku, plitku zdjelu i zajedno ih sve dobro izmiješati.
Dodajte pileća prsa u smjesu dok se ravnomjerno ne oblože sa svih strana u ovoj smjesi.
Možete pokriti posudu sa plastičnom folijom i ostaviti piletinu preko noći u hladnjaku , ali to je također u redu da ih kuhate odmah.
Zagrijte roštilj ili zapalite roštilj.
Zatim pecite piletinu 5-6 minute sa svake strane,premažite piletinu četkom sa ostakom marinade i pecite okrećući dok piletina ne porumeni i postane sjajna.
Poslužite piletinu na ovalu na koji ste stavili listove zelene salate.
Izvor :Dobra hrana
Nema komentara:
Objavi komentar