četvrtak, 18. veljače 2016.

Piletina u marinadi od naranče i javora

Ovo jelo je idealno za laganu večeru ,bez puno napora,gotovo za svega 20tak minuta.






Potrebno :


- 4 komada pilećih prsa bez kože, oko 500g 
- 3 žlice javorovog sirupa
- 1 žlica cjelovitog zrna gorušice/senfa
- 1 naranče ribana korica 
- 1 žlica soja umaka

Priprema :

Napravite nekoliko dijagonalnih kosih crta preko svakog komada pilećih prsa. Stavite ostale sastojke u široku, plitku zdjelu i  zajedno ih sve dobro izmiješati.


 Dodajte pileća prsa  u smjesu dok se ravnomjerno ne oblože sa svih strana u ovoj smjesi.
  Možete pokriti posudu sa plastičnom folijom i ostaviti piletinu preko noći u hladnjaku , ali to je također u redu da ih  kuhate odmah.
Zagrijte roštilj ili zapalite roštilj. 
Zatim pecite piletinu 5-6 minute sa svake strane,premažite piletinu četkom sa ostakom marinade i pecite okrećući   dok  piletina ne porumeni i postane sjajna.
 Poslužite piletinu na ovalu na koji ste stavili listove zelene salate. 

Izvor :Dobra hrana

Nema komentara:

Objavi komentar