utorak, 23. veljače 2016.

PITA SA GOVEDINOM I PRELJEVOM OD KARFIOLA I KROMPIRA



POKUŠAJTE JEDAN NOVI RECEPT ZA VEOMA UKUSNO JELO SA DODATKOM KARFIOLA I SIRA,IDEALNO ZA SVAKU PRILIKU...




POTREBNO :


- 1 žlica maslinovog ulja
- 250g mljevene govedine
- 1 velika mrkva,krupno naribana
- 1 žlica pirea od rajčice
- 200g crvene leće
- 600ml goveđeg temeljca
- 140g grašak smrznuti
- 1¼kg krumpira isječenog na kocke
- 1 velika cvjetača(karfiol),oko 400g,grubo izrezati na cvjetove
- 150ml mlijeka
- 50g maslaca
- 100g  sira, nariban

PRIPREMA :

Zagrijati pećnici na 200C Zagrijte ulje u velikoj tavi dodajte mljeveno meso. Dinstati oko 5 minuta dok ne dobije lijepu smeđkastu boju, zatim dodajte mrkvu i dinstajte 2 min. više.

Umiješajte rajčice pire od rajčice i dodajte začine po vašem izboru. Kuhati nekoliko minuta, zatim dodajte leću a potom goveđi temeljac, kuhajte 20 minuta, a zatim umiješajte grašak.
međuvremenu, staviti posudu vode da kuha i dodati krumpir. Pirjati 15minuta, zatim dodajte cvjetaču i kuhajte još 10 min dok se povrće ne omekša.
Ocijedite,pa dodati mlijeko, maslac i začine, i izgnječiti zajedno. Konačno, dodajte sir, otprilike jednu šaku, i dobro izmiješati.U vatrostalnu posusu ili kalup za pečenje istresite smjesu koju ste pripremili sa mljevenim mesom a preko toga žlicom nanesite kašu od krumpira i cvjetače,potom pospite sirom i pecite do zlatne boje,oko30 minuta .

Izvor :Recept iz dobra hrana magazin, Veljača 2014

Nema komentara:

Objavi komentar