Pripremite ovaj jednostavni kolač sa sirom bez pečenja vrlo jednostavno i lako a spoj đumbira i limuna uz sezonsko voće će vas oduševiti !
Potrebno :
- 200g keksi s đumbirom
- 100g neslan maslac
- 400g punomasni meki sir
- 50g šećer u prahu za glazuru
- sok od ½ limuna
- 1 žličica đumbira u prahu
- 100g grčki jogurt
- 50g kristaliziranog đumbira,isjeckanog
- pečena rabarbara
ili drugog sezonskog voća, za preljev
Priprema :
Samljeti kekse ili zdrobiti u zatvorenoj vrećici dok ne dobijete fine mrvice.
Nježno rastopiti maslac, a zatim umiješajte u mrvice. Pritisnite ravnomjerno dobijenu masu u 20cm veličine dna, okrugli kalup.
Ostavite u hladnjaku dok napravite nadjev.
Stavite preostale sastojke dublju posudu i miješajte mikserom sve dok masa postane glatka i bez grudvica.
Istresite izmiksanu masu preko baze ( koju ste stavili u hladnjak), a zatim lagano poravnajte koristeći se ravnim nožem. Ostavite u hladnjaku preko noći da se stvrdne.
Izvadite kolač iz lima i na vrhu ukrasite s pečenim rabarbarama ili voćem po vašem izboru.
Izvor:Dobra hrana magazin
Nema komentara:
Objavi komentar