Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
četvrtak, 31. ožujka 2016.
UKUSNI FILETI LOSOSA SA ŠPINATOM I UMAKOM
NAPRAVITE OVAJ JEDNOSTAVNI A UZ TO JAKO UKUSNI I ZDRAVI RECEPT ZA SAMO 10 MINUTA,SIGURNO ĆE VAS ODUŠEVITI !
POTREBNO :
- 1 žličica suncokretovog ili biljnog ulja
- 2 losos filea ,bez kože
- 250g vrećica špinata
- 2 žlice smanjene masti krem vrhnja za kuhanje
- sok od ½ limuna
- 1 žličica kaparama
- 2 žlice svježeg peršina, isjeckanog
- 1limun,isječen na klinove za služiti
PRIPREMA .
Zagrijte ulje u tavi, pospite začinima filete lososa s obje strane, a zatim pržiti 4 minuta sa svake strane do zlatne boje. Ostavite da odleži na tanjuru dok skuhate špinat.
Oprano i ocijeđeno lišće špinata stavite u vruću tavu, posolite , a zatim pokriti i ostaviti da se kuha oko 1 min, miješajući jednom ili dvaput. Žlicom izvadimo špinat na tanjur , preko špinata stavimo filete s lososom.
Lagano zagrijavati vrhnje za kuhanje u tavi ,dodajući postepeno iscijeđeni sok od limuna, kapare i peršin, zatim dodati začine i so po ukusu. Pazite da ne pustite da prokuha.
Žlicom nanesite dobijeni umak preko ribe, a zatim poslužite uz limunove klinove(komade isječene po dužini limuna).Služite uz čašu dobrog vina.
Izvor:Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar