četvrtak, 31. ožujka 2016.

UKUSNI FILETI LOSOSA SA ŠPINATOM I UMAKOM


NAPRAVITE OVAJ JEDNOSTAVNI A UZ TO JAKO UKUSNI I ZDRAVI RECEPT ZA SAMO 10 MINUTA,SIGURNO ĆE VAS ODUŠEVITI !







POTREBNO :

- 1 žličica suncokretovog ili biljnog ulja

- 2 losos filea ,bez kože

- 250g vrećica špinata

- 2 žlice smanjene masti krem vrhnja za kuhanje

- sok od ½ limuna

- 1 žličica kaparama

- 2 žlice svježeg peršina, isjeckanog

- 1limun,isječen na klinove za služiti



PRIPREMA .

Zagrijte ulje u tavi, pospite začinima filete lososa s obje strane, a zatim pržiti 4 minuta sa svake strane do zlatne boje.  Ostavite da odleži na tanjuru dok skuhate špinat.

Oprano i ocijeđeno lišće špinata stavite u vruću tavu, posolite , a zatim pokriti i ostaviti da se kuha oko 1 min, miješajući jednom ili dvaput. Žlicom izvadimo špinat na tanjur , preko špinata stavimo filete s lososom. 

Lagano zagrijavati vrhnje za kuhanje u tavi ,dodajući postepeno  iscijeđeni sok od limuna, kapare i peršin, zatim dodati začine i so po ukusu. Pazite da ne pustite da prokuha.

 Žlicom nanesite dobijeni umak preko ribe, a zatim poslužite uz limunove klinove(komade isječene po dužini limuna).Služite uz čašu dobrog vina.

Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar