Fantastičan spoj dvije namirnice - maslac od kikirikija i brownies - kombinacija za ovu neodoljivu poslasticu....
Potrebno :
- 225 g hrskavi maslac od kikirikija
- 200g tamne čokolade, razbijene u komadiće
- 280g svjetlo smeđi šećer
- 3 jaja
- 100g samodizajućeg brašna ili oštro brašno sa praškom za pecivo
Priprema :
- Odvojite po 50g od kikiriki maslaca i čokolade.
- Zagrijati pećnicu na 180 ° C, podmažite četvrtasti pleh za pečenje i obložite papirom za pečenje.
- Nježno rastopiti preostali maslac od kikirikija, čokoladu i sav šećer u posudu, povremeno miješajući, dok se šećer sam istopi.
- Isključite toplotu i koristeći drvenu žlicu ,ulupajte jaja ,jedno po jedno.
- Umiješajte brašno i dobijenu masu istresite u pleh.
- Rastopiti odvojeni maslac od kikirikija u mikrovalnoj na 45 sekundi, ili u tavi iznad pare i preliti preko kolača.
- Brownies peći 30-35 minuta dok se ne formira kora, ali pustite da se sredina dalje čini malo prijesana.
- Rastopiti odvojenu čokoladu sa malo putera, pa kišicom lagano prelivajte u tankim linijama preko kolača(brownia) , zatim ohladiti u plehu prije rezanja na kocke.
Izvor : Recipe from Good Food magazine
Nema komentara:
Objavi komentar