ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

Kikiriki maslac brownies


Fantastičan spoj dvije namirnice - maslac od kikirikija i brownies - kombinacija za ovu neodoljivu poslasticu....



Potrebno :

- 225 g hrskavi maslac od kikirikija
- 200g  tamne čokolade, razbijene u komadiće
- 280g  svjetlo smeđi šećer
- 3  jaja
- 100g samodizajućeg brašna ili oštro brašno sa praškom za pecivo




Priprema :

- Odvojite  po 50g  od kikiriki maslaca  i čokolade.
- Zagrijati pećnicu na 180 ° C, podmažite četvrtasti pleh za pečenje i obložite papirom za pečenje.
- Nježno rastopiti preostali maslac od kikirikija, čokoladu i sav šećer u posudu, povremeno miješajući, dok se šećer sam  istopi.
- Isključite toplotu i koristeći drvenu žlicu ,ulupajte jaja ,jedno po jedno. 
- Umiješajte brašno i dobijenu masu istresite u pleh.
- Rastopiti odvojeni  maslac od kikirikija u mikrovalnoj  na  45 sekundi, ili u tavi iznad pare i preliti preko kolača.
- Brownies  peći 30-35 minuta dok se ne formira kora, ali  pustite da se sredina dalje čini malo prijesana.
- Rastopiti  odvojenu čokoladu sa malo putera, pa kišicom lagano prelivajte u tankim linijama preko kolača(brownia) , zatim ohladiti u plehu  prije rezanja na kocke.

Izvor : Recipe from Good Food magazine

Nema komentara:

Objavi komentar