utorak, 29. ožujka 2016.

Ciriški gulaš sa teletinom


Ovaj recept mi se jako svidio jer ima fantastičan ukus a jako je jednostavan za pripremiti,a uz to je veoma zdrav.....






Potrebno :

- 800g telećeg mesa ( ovisno o broju osoba za koje se priprema,ovo je mjera za 6 osoba )
- 1 glavica crvenog luka
- 200g šampinjona
- 1 kašikica soli
- 1 kašikica bibera u zrnu
- 1 kašikica  čilija
- 1 kašikica senfa
- 100g kiselih krastavaca
- 1 komad lovorovog lista
- 200g svježe paprike
- 100g paradajza
- 2 dl crvenog vina
- kopar,peršun svježi po jednu kašičicu
- 2 kašikice ulja




Priprema :

Crveni luk isjeckati pa propržiti na ulju,zatim mu dodati isjeckani bijeli luk.

Meso isjeći na kocke,začiniti sa soli,biberom,alevom paprikom.


Začinjeno meso potom dodati na luk i pržiti.

U meso dodati lovorov list,biber u zrnu,čili,paprike,šampinjone,kisele krastavce koje ste isjekli na polovice,senf,crveno vino i paradajz.

Sve sastojke pomiješati,prodinstati ,pa doliti vode i kuhati oko 40 minuta.

Prilikom serviranja u tanjur možete dodati malo kisele pavlake ili pire krompir.

Nema komentara:

Objavi komentar