četvrtak, 24. ožujka 2016.

Punjene tikvice s bukovačama

Još jedan od veoma zdravih recepata koje sam pronašla i želim da ih podijelim s vama,ukusne tikvice punjene bukovačama,probajte,veoma je brzo i jednostavno......



Potrebno :

- 800 g tikvica 
- 400 g bukovače 
- 200 g šargarepe 
- 200 g crnog luka 
- 200 g integralnog pirinča 
- 2 supene kašike maslinovog ulja 
- 1 supena kašika sjeckanog peršunovog lista
- so
- biber 
- 300 g raženog hljeba

Priprema: 


Tikvice prepoloviti i izdubiti, crni luk, pečurke, šargarepu i sredinu tikvica isjeći na kockice. Pripremljeno povrće izdinstati, pa dodati pirinač i peršun. Dobijenom masom napuniti tikvice, staviti ih u vatrostalnu posudu i preliti vodom da ogreznu. Punjene tikvice peći u rerni oko 30 minuta, te ih poslužiti uz raženi hljeb.


 Napomena:


Bukovače možete čuvati u frižideru isključivo u papirnoj vrećici, ili na nekom suvom, hladnom i prozračnom mestu. Nikada nemojte da podgrijavate jela sa pečurkama kako se ne bi stvorili toksini.

Savet ljekara: 


Bukovače su bogate belančevinama, pa su zbog toga vrlo hranljive. Takođe, sadrže i mnoge vitamine (B1, B2, C i D), minerale (kalijum, gvožđe, cink, kalcijum), dijetna vlakna, ali i antibiotike i imunostimulanse. Pošto sadrže složene ugljene hidrate, pogodne su za ishranu dijabetičara.

Izvor :stetoskop.info/kuhinjica recept

Nema komentara:

Objavi komentar