Još jedan od veoma zdravih recepata koje sam pronašla i želim da ih podijelim s vama,ukusne tikvice punjene bukovačama,probajte,veoma je brzo i jednostavno......
Potrebno :
- 800 g tikvica
- 400 g bukovače
- 200 g šargarepe
- 200 g crnog luka
- 200 g integralnog pirinča
- 2 supene kašike maslinovog ulja
- 1 supena kašika sjeckanog peršunovog lista
- so
- biber
- 300 g raženog hljeba
Priprema:
Tikvice prepoloviti i izdubiti, crni luk, pečurke, šargarepu i sredinu tikvica isjeći na kockice. Pripremljeno povrće izdinstati, pa dodati pirinač i peršun. Dobijenom masom napuniti tikvice, staviti ih u vatrostalnu posudu i preliti vodom da ogreznu. Punjene tikvice peći u rerni oko 30 minuta, te ih poslužiti uz raženi hljeb.
Napomena:
Bukovače možete čuvati u frižideru isključivo u papirnoj vrećici, ili na nekom suvom, hladnom i prozračnom mestu. Nikada nemojte da podgrijavate jela sa pečurkama kako se ne bi stvorili toksini.
Savet ljekara:
Bukovače su bogate belančevinama, pa su zbog toga vrlo hranljive. Takođe, sadrže i mnoge vitamine (B1, B2, C i D), minerale (kalijum, gvožđe, cink, kalcijum), dijetna vlakna, ali i antibiotike i imunostimulanse. Pošto sadrže složene ugljene hidrate, pogodne su za ishranu dijabetičara.
Izvor :stetoskop.info/kuhinjica recept
Nema komentara:
Objavi komentar