nedjelja, 26. lipnja 2016.

Pirjana piletina s rajčicom




Potrebno:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 komada vlašaca,sitno narezan
- 4 pileća batka sa karabatkom
- 300ml bez glutena pilećeg temeljca
- 2 velike glavice češnjaka, oguljene ali ostavljene cijele Nekoliko limuna timijan grančica
- 400g cherry rajčice
- 3 šljiva rajčice, isječene na četvrtine
- 400g cannellini graha ili nekog drugog,iz konzerve ispran i isušen
- 1 zeleni čili, sitno narezan
- 175g  fine palente,skuhane
- 85g sitno ribani parmezan
- komadić maslaca
- mala hrpa bosiljak



Priprema ;

Zagrijati pećnicu na 190C .  U vatrostalnu posudu nasuti 1 žlicu ulja u krug te zagrijati na srednjoj temperaturi.Istresti luk i pustiti da omekša ,zatim ga izvaditi i ostaviti na stranu .Pospite piletinu sa začinima,posolite te stavite u istu posudu na ulje u kojoj ste propržili luk,pojačajte malo temperaturu da piletina dobije lijepu zlatnu boju . Vratite luk u posudu, prelijte sa temeljcem i dodajte češnjak, timijan, rajčice, grah i chilli. Dovesti do kuhanja, poklopiti i staviti u pećnicu na 30 minuta .Skinite poklopac i kuhajte 10 minuta više da se smanji umak.
Priprema palente:
 Ulijte palentu u 700 ml kipuće vode, brzo miješajući. Kuhati oko 2 min (ili prema uputama na paketu). Dobro posolite,sklonite sa toplote te dodajte parmezan i maslac.Poslužite palentu s piletinom na vrhu,pospite bosiokom.

Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar