srijeda, 29. lipnja 2016.

Punjene teleće šnicle s pavlakom i sirom


Teleće šnicle pripremljene s kajmakom ,obradujte svoje najmilije ili najavljene goste oduševite s ovim receptom koji ćete praviti ponovo i ponovo.....


Sastojci:
-  4 velike teleće šnicle
-  200 g travničkog sira (može i bilo koji drugi bijeli stari sir)
-  200 g starog kajmaka
-  200 g suhog mesa
-  1 šolja brašna
-  1 šolja prezle
-  3 jaja
-  1 šolja ulja, so, biber

Priprema:
 Šnicle dobro istucite, posolite i pobiberite. Na sredinu svake šnicle stavite kajmak, na njega suho meso i komadiće travničkog sira. Krajeve šnicle savijte prema unutra i zarolajte. Ako mislite da će vam sadržaj iscuriti, zabodite u šnicle čačkalice. Rolane šnicle uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu. Pecite na srednje jakoj vatri sa svih strana dok ne porumene. Ukoliko želite, na kraju roladu možete preliti vrhnjem za kuhanje ili topljenim sirom.

Dobar tek!

Izvor:Azramag

Nema komentara:

Objavi komentar