Teleće šnicle pripremljene s kajmakom ,obradujte svoje najmilije ili najavljene goste oduševite s ovim receptom koji ćete praviti ponovo i ponovo.....
Sastojci:
- 4 velike teleće šnicle
- 200 g travničkog sira (može i bilo koji drugi bijeli stari sir)
- 200 g starog kajmaka
- 200 g suhog mesa
- 1 šolja brašna
- 1 šolja prezle
- 3 jaja
- 1 šolja ulja, so, biber
- 200 g travničkog sira (može i bilo koji drugi bijeli stari sir)
- 200 g starog kajmaka
- 200 g suhog mesa
- 1 šolja brašna
- 1 šolja prezle
- 3 jaja
- 1 šolja ulja, so, biber
Priprema:
Šnicle dobro istucite, posolite i pobiberite. Na sredinu svake šnicle stavite kajmak, na njega suho meso i komadiće travničkog sira. Krajeve šnicle savijte prema unutra i zarolajte. Ako mislite da će vam sadržaj iscuriti, zabodite u šnicle čačkalice. Rolane šnicle uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu. Pecite na srednje jakoj vatri sa svih strana dok ne porumene. Ukoliko želite, na kraju roladu možete preliti vrhnjem za kuhanje ili topljenim sirom.
Dobar tek!
Izvor:Azramag
Nema komentara:
Objavi komentar