ponedjeljak, 27. lipnja 2016.

Punjeni pileći file


Najmanje što možete učiniti za svoje zdravlje , jeste da jedete laganiju hranu. Tijelo će vam biti zahvalno.




Sastojci:
-  4 pileća filea
-  200 g špinata
-  25 g sira
-  500 g paradajza, glavica crnog luka, 2 kašike suhog biljnog začina, 3 kašike maslaca, malo svježeg peršuna



Priprema:


 Bijelo pileće meso operite i osušite, a onda zasijecite na nekoliko mjesta tako da dobijete džepove. Špinat operite i propržite na malo maslaca sa sitno sjeckanim lukom, a zatim sklonite s vatre i masi dodajte sir isječen na kockice. Ovom smjesom punite meso i džepove zatvarajte čačkalicama. Meso natrljajte začinima. U tavi ugrijte maslac i na njemu propržite meso tako da sa svih strana dobije zlatnožutu boju.


Izvor:Azramag.ba

Nema komentara:

Objavi komentar