Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
subota, 13. kolovoza 2016.
Kremasta pesto piletina s pečenim paradajzom
Ovo je ukusno jelo koje ćete pripremiti veoma lako i jednostavno,jako,jako ukusno ,mirisno i hrskavo....
Potrebno:
- 4 komada bez kostiju, bez kožice pileća prsa
- 3 žlice Domaći pesto
- 85g mascarpone
- 4 žlice maslinovog ulja
- 100g komadića starog kruha
- 175g baby rajčice
- šaka pinjola
- nekoliko listova bosiljka
Priprema.
Zagrijati rernu na 200C . Koristite se malim oštrim nožemem te napravite prorez duž svakog komada pilećih prsa da formiraju džep. Pomiješajte pesto i mascarpone, zatim pažljivo žlicom punite četvrtinu smjese u svaki komad pilećih prsa a potom zatvorite đepove koje ste napravili nožem.
Četkom nanesite malo ulja, oko 1 kašičicu, na svaki komad punjenih pilećih prsa i posolite i začinite dobro. Na velikoj ploči propržite komadiće starog kruha te posolite . Nauljite plitku tepsiju,stavite komade piletine zajedno sa paradajzom ,prelite preostalim uljem.
Pecite u pećnici 20-25 minuta sve dok piletine počinje da dobija zlatnu boju . Dodajte pinjole i kuvajte 2 minuta više. Pospite listova bosiljka i poslužite uz krompir ili hrskavi kruh.
Evo kako napraviti domaći pesto:
U malom procesoru hrane, izmiješati zajedno nekoliko listova bosiljka (oko 40g), 25g pečenih pinjola, 25 g sitno ribanog parmezana, 1 češanj češnjaka i 3 žlice maslinovog ulja.Ostatak smjese držite u frižideru 1-2 dana ili pokrite slojem ulja i držati za 3-4 dana.
Izvor:Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar