subota, 13. kolovoza 2016.

Kremasta pesto piletina s pečenim paradajzom


Ovo je ukusno jelo koje ćete pripremiti veoma lako i jednostavno,jako,jako ukusno ,mirisno i hrskavo....


Potrebno:
- 4 komada bez kostiju, bez kožice pileća prsa
- 3 žlice Domaći pesto
- 85g mascarpone
- 4 žlice maslinovog ulja
- 100g komadića starog kruha
- 175g baby rajčice
- šaka pinjola
- nekoliko listova bosiljka




Priprema.

Zagrijati rernu na 200C . Koristite se malim oštrim nožemem te napravite prorez duž svakog komada pilećih prsa da formiraju džep. Pomiješajte pesto i mascarpone, zatim pažljivo žlicom punite četvrtinu smjese u svaki komad pilećih prsa a potom zatvorite đepove koje ste napravili nožem.
Četkom nanesite malo ulja, oko 1 kašičicu, na svaki komad  punjenih pilećih prsa i posolite i začinite dobro. Na velikoj  ploči propržite komadiće starog kruha te posolite . Nauljite plitku tepsiju,stavite komade piletine zajedno sa paradajzom ,prelite preostalim uljem.
Pecite u pećnici 20-25 minuta  sve dok piletine počinje da dobija zlatnu boju . Dodajte pinjole i kuvajte 2 minuta više. Pospite listova bosiljka i poslužite uz krompir ili hrskavi kruh.


Evo kako napraviti domaći pesto:
U malom procesoru hrane, izmiješati zajedno nekoliko listova bosiljka (oko 40g), 25g pečenih pinjola, 25 g sitno ribanog  parmezana, 1 češanj češnjaka i 3 žlice maslinovog ulja.Ostatak smjese držite u frižideru  1-2 dana ili pokrite slojem ulja i držati za 3-4 dana.

Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar