subota, 13. kolovoza 2016.

Punjene pečene paprike s mozzarellom i bosiokom


Ovaj recept će vas oduševiti kad ga jednom napravite sa svojim zanosnim mirisima govedine,luka,češnjaka i začinskog bilja a uz to sa predivnim prelivom od sira,zaista njamiii.....




Potrebno:
- 1 veliki crni luk,isjeckan
- 2 češnja češnjaka
- 500g isjeckane ili mljevene govedine
- 2 x 400 g konzerve sjeckanog paradajza
- kašika sušenog origana, svježeg malo više
-1goveđa kocke
- 2 kašike paradajz kečap
- 4 paprike
- 100g naribane mozzarelle ili cheddar sira
- malo bosiljka



Priprema:

Zagrijati rernu na 200C . Zagrejte ulje u velikoj tavi , dodajte luk i kuhati za nekoliko minuta da omekša. Dodajte češnjak i govedinu, i kuhati dok meso ne porumeni ,povremeno miješajući. Dodajte paradajz, origano, goveđi temeljac ili kocku i kečap.Posoliti te sve dobro promiješati i pokriti s poklopcem. Kuvajte 30 minuta.
U međuvremenu, prepoloviti paprike i odstranite sjemenke i bijele membrane. Složite u tavu za prženje sa odsječenom stranom  prema gore ,posolite i pecite 20 minuta.
Mljeveno meso podijeliti  između omekšalih paprika,u svaku papriku po dio mase,sve zajedno vratiti u rernu te peći oko 10 minuta, posuti sa sirom da se lijepo rastopi.  Prije posluživanja posuti sa isjeckanim bosiokom.
Uz ovo jelo možete poslužiti i čašu jogurta kao i sezonsku salatu.Dobar tek!



Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar