Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
subota, 13. kolovoza 2016.
Punjene pečene paprike s mozzarellom i bosiokom
Ovaj recept će vas oduševiti kad ga jednom napravite sa svojim zanosnim mirisima govedine,luka,češnjaka i začinskog bilja a uz to sa predivnim prelivom od sira,zaista njamiii.....
Potrebno:
- 1 veliki crni luk,isjeckan
- 2 češnja češnjaka
- 500g isjeckane ili mljevene govedine
- 2 x 400 g konzerve sjeckanog paradajza
- kašika sušenog origana, svježeg malo više
-1goveđa kocke
- 2 kašike paradajz kečap
- 4 paprike
- 100g naribane mozzarelle ili cheddar sira
- malo bosiljka
Priprema:
Zagrijati rernu na 200C . Zagrejte ulje u velikoj tavi , dodajte luk i kuhati za nekoliko minuta da omekša. Dodajte češnjak i govedinu, i kuhati dok meso ne porumeni ,povremeno miješajući. Dodajte paradajz, origano, goveđi temeljac ili kocku i kečap.Posoliti te sve dobro promiješati i pokriti s poklopcem. Kuvajte 30 minuta.
U međuvremenu, prepoloviti paprike i odstranite sjemenke i bijele membrane. Složite u tavu za prženje sa odsječenom stranom prema gore ,posolite i pecite 20 minuta.
Mljeveno meso podijeliti između omekšalih paprika,u svaku papriku po dio mase,sve zajedno vratiti u rernu te peći oko 10 minuta, posuti sa sirom da se lijepo rastopi. Prije posluživanja posuti sa isjeckanim bosiokom.
Uz ovo jelo možete poslužiti i čašu jogurta kao i sezonsku salatu.Dobar tek!
Izvor:Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar