Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
subota, 13. kolovoza 2016.
Želite nešto zdravo da ručate - probajte španske tortilje
Ovaj klasični omlet, ispunjen prženim krompirom i lukom, čini ukusan vegetarijanski obrok ,jako zdrav i neodoljiv uz hrskave i mirisne beguette,kad jednom probate sigurna sam da će vam biti omiljeno jelo....
Potrebno:
- 1 veliki glavica luka,izrezana
- 4 žlice maslinovog ulja
- 25g putera
- 400g krompira,oguljen,izrezan na fine ploške
- 6 češnja češnjaka
- 8 jaja
- list peršina, isjeckan, plus dodatno za posipanje prije serviranja(količina po želji)
- 1 baguette/francuska vekna , narezana na tanke kriškice
- 4 paradajza, oguljena i grubo isjeckana
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Staviti veliki tiganj(po mogućnosti ne ljepljivi/u kojem se jelo ne lijepi za dno) na laganu vatru. Pržiti isjeckani luk polako u ulju i maslacu dok ne omekša, ali ne i da dobije smeđu boju - ovo bi trebao trajati oko 15 minuta. Dodajte krompir, pokriti posudu i kuhati još 15-20 minuta, miješajući povremeno kako bi bili sigurni da se peče ravnomjerno.
Kada je krompir mekan i luk sjajne boje, izdrobiti 2 češnja češnjaka i promiješati sa krompirom, zatim dodati jaja koja su ulupana.
Staviti poklopac natrag na tavu i ostaviti tortilju da se kuha lagano. Nakon 20 minuta, ivice i baze bi trebao biti zlatne boje,ali ne i sredina i po vrhu. Da biste to dobili ,lagano ga povucite na tanjur i stavi još jedan tanjir na vrhu, okrenite sve to preko i gurnite ga natrag u tavu da se završi kuhanje i dobije lijepa zlatna boja ravnomjerno.Nakon nekoliko minuta jelo istresite na tanjur i pospite isjeckanim peršinom. Uzeti kriške baguette koje ste prethodno zagrijali, ubodite širom viljuškom i utrljati sa preostalim češnjakom,premažite sa isjeckanom rajčicom,prelite sa malo maslinovog ulja i malo soli.Dobar tek!
Izvor:Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar