četvrtak, 11. kolovoza 2016.

Tjestenina u pilećem sosu i začinima


U stalnoj ste žurbi i u nedostatku vremena a baš vam se jede nešto domaće a ne brza hrana i sendviči !? Evo jednog zaista brzog i jednostavnog recepta samo za vas,napravit ćete ga za tili čas a vaša kuhinja će zamirisati zanosnim mirisom majčine dušice,začina i parmazanom,probajte ,vrlo lako....






Sastojci:
- 400 g makarona,
-  300 g pilećeg filea,
-  čehno bijelog luka,
- pola kašičice majčine dušice,
- 50 g narendanog kačkavalja ili parmezana, 
- 200 ml supe od povrća,
-  pola kašičice gustina, maslinovo ulje, so, biber
Priprema:
 Makarone skuhati prema uputi na pakovanju i ocijediti. Bijeli luk popržiti na zagrijanom ulju i izvaditi.
 Na ulje zatim dodati kockice mesa i pržiti dok ne porumeni sa svih strana. U meso dodati supu, pa kuhati desetak minuta na laganoj vatri. Pred kraj kuhanja dodati gustin pomiješan s maslinovim uljem i majčinu dušicu. Posoliti i pobiberiti.
Kuhane makarone preliti sosom od piletine,lagano izmiješati, pa još dok je toplo posuti narendanim sirom.Dobat tek!

Nema komentara:

Objavi komentar