nedjelja, 18. rujna 2016.

Curry na brzaka - jelo gotovo za samo 15 minuta


Ako ste ljubitelj curry-a evo jedan izuzetan recept koji ćete pripremiti za samo 15 minuta ,jako ukusan i zdrav obrok prepun namirnica koje čine dobro našem organizmu,pokušajte bar jednom sedmično da ga pripremite,vjerujem da će vam se svidjeti ukus i fantastični miris.....





Potrebno :

- 1 kašika suncokretovog ulja
- 1 glavica crvenog luka, tanko narezan
- 1 češanj češnjaka
- 2 kašičice  đumbira
- ½-1mala kašičica  sjeckane ljute papričice
- 200g  paradajza , isjeckanog
- 200g sirove oguljene kozice ili piletine usitnjene bez kožice i bez kostiju 
- 2 kašičice gujarati masala, ili Garam masala
- 3 žlice nemasnog jogurta
- pregršt korijandera lišće, grubo isjeckano ili iskidano 




Priprema :

Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i pržite dok ne omekša i postane staklasto. Zatim ubacite zdrobljeni češnjak  ,  đumbir i čili . Kuhajte veoma kratko. Dodajte paradajz i četvrtinu konzerve vode i dovedite do kuhanja. Krčkati sve zajedno oko 2 min, potom dodajte kozice ili piletinu i gujarati masala, poklopite sa poklopcem  i kuhati oko 2-3 minuta za kozice i 5-6 min. za piletinu.
Smanjiti toplotu, zatim umiješajte jogurt , lagano promiješajte i sklonite sa toplote. Pospite korijanderom i poslužite uz topli hljeb s češnjakom i  salatom od krastavaca, zelenom salatom,tanke kriške crvenog luka i limunom isječenim na tanke kriške.Dobar tek !

Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar