četvrtak, 8. rujna 2016.

Hrskavi fileti ribe s prasom u umaku


Ako pripadate u grupu onih koji žele da se zdravo hrane evo jednog idealnog recepta za vas.Kombinacija prase u umaku i hrskavi fileti ribe neće vas ostaviti ravnodušnim nego će vam izmamiti zalogaj više , probajte fantastično je a k tome jako zdravo.....


Sastojci:
-  1/2 šoljice kiselog vrhnja, 
- 1 1/2 kašikica brašna, 
- 2 prase, 
- 2 kašikice maslaca, 
- 2/3 šoljice vode,
- 4 fileta svježeg bakalara,
-  sol, crni  biber, 
-  8 cherry paradajza, vezica peršuna
Priprema :
Izmiješajte zajedno kiselo vrhnje i brašno.  Operite prasu, ocijedite je i narežite na manje komade. Nakon što odstoji nekoliko minuta stavite je pirjati na maslac u veću posudu. Posolite, pobiberite svježe mljevenim crnim biberom i podlijte trećinom šoljice vode.
Tada smanjite vatru, pokrijte i pustite da se pirja dok poriluk omekša, oko 10 minuta. Potom ulijte mješavinu vrhnja i brašna te ostatak vode. Filete posolite, stranu na kojoj je koža uvaljajte u sitno nasjeckani peršun i pecite na dobro zagrijanoj roštilj-tavi zajedno s cijelim cherry paradajzom, po dvije do tri minute sa svake strane.
Pri posluživanju na tanjur stavite najprije dvije kašike poriluka, preko njega dva fileta ribe i nekoliko pečenog paradajza. Poslužite vruće uz sezonsku salatu.
Izvor : Azramagazin

Nema komentara:

Objavi komentar