Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
nedjelja, 16. listopada 2016.
Hrani se zdravo - grčka salata s piletinom i avokadom
Ako ste ljubitelj laganih salata, bilo s piletinom ili tunjevinom, želite zdrave i lagane obroke, evo jedan idealan recept za vas, grčka salata s piletinom,prepuna mirisa i okusa,prosto neodoljiva,a spremna za 30-tak minuta!
Potrebno:
- 1.8kg pečene piletine
- 2 zelene salate,srce salate
- 4 rajčice
- 3 mlada luka
- 2 zrela avokada
- 3 žlice soka od limuna, plus dodatno za iscijediti
- 200g paket feta sir
- ½ kašičice sušenog origana
- ½ kašičice sušene mente
- pregršt peršuna
- 5 kašika ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 2 kašike crne masline
Priprema:
Pečeno meso od piletine isjeckati na krupnije komadiće . Sredinu(srce) iz svake salate, oprati i osušiti lišće, a zatim grubo ih isjeckati. Izrežite rajčice u klinove. Fino isijecite mladi luk koristeći i bijela i zelena dijelove. Izrežite avokado na pola po dužini, odvojite košticu i koru. Isijecite poprečno na kriške, i preko kriški poprskajte sa istisnutim sokom od limuna. Izmrvite feta sir prstima i izniješajte ga sa sušenim origanom i mentom, te dodajte lišće peršuna.
Umutiti 3 žlice soka od limuna sa maslinovim uljem, morskom soli i papra po želji.
U veliku posudu, prvo stavite piletinu, zelenu salatu, paradajz i mladi luk, zatim preko toga tri četvrtine mariniranog avokada (pažljivo, tako da se avokado ne ignječi). Pospite sa malo soli i papra, zatim raspršite(pospite) preko feta sir, masline i peršin, a potom ostatak avokada.
Poprskajte sa limunovim sokom, lagano promiješajte i poslužite uz kruh ili pitu a mogu i male pogačice.
Dobar tek!
Izvor:Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar