petak, 4. studenoga 2016.

Neodoljive pogačice na mediteranski način



Idealan obrok za svaku priliku,dočarat će vam jedinstveni miris i okus Mediterana..




Potrebno:

- 350g  brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- ¼ žličice soli
- 50g putera, isječen u komadiće
- 1 žlica maslinovog ulja
- 8 polovica italijanske rajčice, grubo isjeckan
- 100g feta sir, 
- 10 crnih maslina, bez koštice i prepolovljene
- 300ml punomasnog mlijeka
- 1 jaje



Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220C .Premažite maslacem veliki pleh. U veliku posudu, miješati zajedno brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte komadiće maslaca i ulje i miješajte sve zajedno dok mješavina dobije oblik finih mrvica, zatim dodajte rajčicu, sir i masline. 

Napravite udubljenje u centru, sipajte  mlijeko i nasatavite miješati dok ne dobijete jednoličnu masu lagane teksture.

Pospite brašnom radnu površinu dobro, i oblikovati tijesto u krug, oko 3-4cm debljine. Isjeći na osam klinova i staviti ih na papir za pečenje. Četkom premazati svaki sa umućenim jajetom i peći 15-20 minuta,dok porastu i dobiju zlatnu boju.

Nakon pečenja prebacite ih na žičani stalak i pokrite čistom krpom kako bi ostale mekane. Najbolje ih je služiti tople i premazane puterom.Svježinu mogu zadržati u hermetički zatvorenoj posudi i do 3 dana.Dobar tek! 


Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar