Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
petak, 4. studenoga 2016.
Neodoljive pogačice na mediteranski način
Idealan obrok za svaku priliku,dočarat će vam jedinstveni miris i okus Mediterana..
Potrebno:
- 350g brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- ¼ žličice soli
- 50g putera, isječen u komadiće
- 1 žlica maslinovog ulja
- 8 polovica italijanske rajčice, grubo isjeckan
- 100g feta sir,
- 10 crnih maslina, bez koštice i prepolovljene
- 300ml punomasnog mlijeka
- 1 jaje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220C .Premažite maslacem veliki pleh. U veliku posudu, miješati zajedno brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte komadiće maslaca i ulje i miješajte sve zajedno dok mješavina dobije oblik finih mrvica, zatim dodajte rajčicu, sir i masline.
Napravite udubljenje u centru, sipajte mlijeko i nasatavite miješati dok ne dobijete jednoličnu masu lagane teksture.
Pospite brašnom radnu površinu dobro, i oblikovati tijesto u krug, oko 3-4cm debljine. Isjeći na osam klinova i staviti ih na papir za pečenje. Četkom premazati svaki sa umućenim jajetom i peći 15-20 minuta,dok porastu i dobiju zlatnu boju.
Nakon pečenja prebacite ih na žičani stalak i pokrite čistom krpom kako bi ostale mekane. Najbolje ih je služiti tople i premazane puterom.Svježinu mogu zadržati u hermetički zatvorenoj posudi i do 3 dana.Dobar tek!
Izvor:Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar