petak, 4. studenoga 2016.

Mirisne pogačice s piletinom i susamom


Unesite malo promjene na vašem jelovniku sa jedinstvenim pogačicama punjenim piletinom i mirisnim susamom u prhkom lisnatom tijestu, idealne su i za ponijeti na piknik ili kod prijatelja, veoma brzo,jednostavno i lako.....


Potrebno:

- 2 komada  pilećih prsa bez kožice
- 1 češanj češnjaka,zdrobljen
- slanina, tanko narezana na kriške
- 4 rajčice, isjeckane na sitnije komadiće
- pregršt bosiljka,lišće sitno isjeckano
- 375g  lisnato tijesto
- 1 žumance, 
- 25g susama



Priprema:

Stavite piletinu i češnjak u procesoru hrane ili blenderu dok piletina postane usitnjena/ mljevena. Dodajte kriške slanine, rajčicu , bosiljak i posolite, potom mixajte još 5 sekundi.

Razvaljajte odmrznuto lisnato tijesto na površini koju ste posuli brašnom, ne previse tanko, otprilike u pola po dužini.Nanesite pola  mješavine sa piletinom po sredini razvaljanog tijesta ,zatim ga zarolajte po dužini a krajeve spojite kako nebi iscurio nadjev. Isti postupak ponovite i sa drugim dijelom tijesta.. Koristeći oštar nož, izrezati na 2,5 cm duge komade. Može se zamrznuti, i koristiti i do 1 mjesec.

Zagrijati rernu na 200C. Složite rolnice-pogačice na velikom plehu. Premažite ih sa umućenim žumanjcetom a zatim pospite susamom . Pecite 20 minuta do zlatne boje.Poslužite uz jogurt ili vrhnje.Dobar tek!


Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar