Pileća jetrica je jako zdravo i ukusno jelo.Većina ih priprema prženjem,kratko u tavi uz dodatak češnjaka ili milerama, stoga danas dijelim recept koji sam pronašla na portalu i isprobala,zaista je fantastičan,ukusna pileća jetrica u sočnom saftu, probajte sigurna sam da će vam se dopasti.....
Potrebno:
- - 1 pakovanje pilećih jetrica
- - 1-2 glavice crvenog liuka
- - 2 do 3 češnja bijelog luka
- - 1 kašika senfa
- - 1 kašika ajvara
Priprema:
Luk popržimo na tavi, dok ne dobije zlatno žutu boju, dodamo jetricu i sve zajedno dinstamo.
Kad je vec skoro gotovo dodamo senf,ajvar začine i bijeli luk, zalijemo s malo vode (jušne ili obične), i to malo još prokuha i gotovo.
Kao prilog za ovo jelo idealan je pire krompir ,rižoto ili povrće po vašem izboru.Dobar tek!
Izvor:jutarnji.hr
Nema komentara:
Objavi komentar