subota, 12. studenoga 2016.

Sočna pileća jetrica u saftu



Pileća jetrica je jako zdravo i ukusno jelo.Većina ih priprema prženjem,kratko u tavi uz dodatak češnjaka ili milerama, stoga danas dijelim recept koji sam pronašla na portalu i isprobala,zaista je fantastičan,ukusna pileća jetrica u sočnom saftu, probajte sigurna sam da će vam se dopasti.....



Potrebno:

  • - 1 pakovanje pilećih jetrica
  • - 1-2 glavice crvenog liuka
  • - 2 do 3 češnja bijelog luka
  • - 1 kašika senfa
  • - 1 kašika  ajvara


Priprema:

Luk popržimo na tavi, dok ne dobije zlatno žutu boju, dodamo jetricu i sve zajedno dinstamo. 

Kad je vec skoro gotovo dodamo senf,ajvar začine i bijeli luk, zalijemo s malo vode (jušne ili obične), i to malo još prokuha i gotovo.

Kao prilog za ovo jelo idealan je pire krompir ,rižoto ili povrće po vašem izboru.Dobar tek!


Izvor:jutarnji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar