subota, 12. studenoga 2016.

Ukusna domaća lazanja s mljevenom junetinom





Mali je broj onih koji ne uživaju u slasnom zalogaju sočne lazanje, budite vrhunski kulinarski šef u svojoj kuhinji i napravite ukusne domaće lazanje,jednostavno i lako,evo kako....



Potrebno:

- 150gr mljevene junetine
- 125ml pasirane rajčice
- 2 glavice crvenog luka
- 3 češnja češnjaka
- 1 kašičica crvene paprike u prahu
- 1,5dl maslinovog ili biljnog ulja
- 300ml supe od goveđe kocke

- malo papra
- 1 kašika koncentrata rajčice
- 4 lista sira trapista
- gustin ili vrhnje za kuhanje po potrebi

  • Priprema:
U dublju tavu stavimo malo ulja pa propržimo sitno isjeckani crveni luk dok ne omekša i postane žućkast, zatim dodamo čašenjak i još malo propržimo pa istresemo kašiku kocentrata rajčice, kratko promiješamo te dodamo mljeveno meso i sve zajedno miješamo dok meso ne promjeni boju i bude skuhano.

U ovu smjesu ćemo dodati papar,mljevenu papriku ,supu i pasiranu rajčicu.Izmiješati kuhačom i pustiti da prokuha a potom ukloniti sa štednjaka.Ako sos nije dovoljno gust možete dodati malo gustina ili vrhnja za kuhanje kako bi dobili finu kompaktnu gustinu sosa.

Lazanje koje ste kupili stavite u posudu za pečenje ,kojoj ste prethodno po dnu stavili malo sosa,to je prvi red lazanje.
Nastavite dalje sa nizom sosa i korama tako da na kraju stavite samo sos bez pokrivanja korom.

Sad prekrite složene lazanje sa aluminijumskom folijom i ubacite u zagrijanu pećnicu na 200C. Pecite oko 20 minuta pa izvadite iz pećnice,sklonite foliju i preko lazanje stavite izrezane kriske sira i ponovo vratite u pećnicu još oko 15 minuta ili dok se sir lijepo istopi i dobije zlatnu boju.

Poslužite lazanje dok su tople.Dobar tek!

Ako ste ljubitelj lazanje sa više sira, svaku koru preko sosa možete dodati kriške sira!




Nema komentara:

Objavi komentar