subota, 3. prosinca 2016.

Preukusna posna torta kojoj ne možete odoliti



Današnja posna torta je davno zaboravljeni recept naših baka ,ali kad je jednom napravite sigurno će vam vratiti sve lijepe uspomene iz vašeg djetinjstva, miris ,ukus i sva ona divna sjećanja na slasni zalogaj ispunjen spojem oraha,limuna i vanile, mmmmmmm...


Potrebno:

- 1 čaša  piva
- 400g oraha
- 300g šećera
- 200g mekog brašna
- 2 kašike ulja
- 1/2 limuna
- 1 vanilin šećer
- 1 kašičica sode bikarbone
- đem od kajsije




Priprema:

Umijesiti tijesto od piva, jedne polovine oraha(drugu polovinu ostavljate za fil i posipanje) i ostalih sastojaka izuzev đema.

Tijesto podijelite na dva dijela i ispečete dvije kore.

Dok se kore peku pripremite fil tako da ,ušpinujete šećer malo rjeđe nego za slatko pa dodate drugu polovinu oraha ostavljajući manji dio za posipanje po torti i dodajte vanilin šećer.Sve izmiješati i ostaviti da se malo ohladi.

Pečenu koru prvo premažite đemom od kajsije a potom sa pripremljenim filom, prekriti drugom korom te istim filom premazati i sa spoljne strane te tortu posuti preostalim mljevenim orasima.

Izvor:posnajela.rs

Nema komentara:

Objavi komentar