subota, 14. siječnja 2017.

Losos s krumpirom i graškom


Ako ste ljubitelj jela s ribom,pripremite ovaj jako ukusni recept koji će vas oduševiti,veoma jednostavno i lako,evo kako....



Potrebno:

- 500g vrećica baby mladog krumpira,prepolovljenog
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 150g dimljena slanina
-  700g  losos filea,bez kožice
- 200g smrznutog graška,
- 4 komada mladog luka
- bjeli vinski ocat
- mala šačica isjeckane mente




Priprema:

Zagrijati rernu na 220C / 200C ventilator / gas 7. U veliku,plitku tepsiju za pečenje istresite očišćen i isječen krumpir,dodajte so i začine te prelite sa 1 kašičicom maslonovog ulja,sve lagano izmiješajte.

Staviti u zagrijanu pećnicu na 20 minuta,kad krumpir počne dobivati lijepu zlatnu boju,izvadite iz rerne,dodajte dimljenu slaninu koju ste isjekli na tanje ploškice/trakice. Vratite ponovo u rernu i pecite još oko 10 minuta.

Uklonite tepsiju iz pećnice, gurnuti krumpir i slaninu sa strane i stavite file lososa u sredini. Četkom premažite sa preostalim uljem, posolite i stavite začine, onda  vratiti u rernu i peći oko 20 minuta .

U međuvremenu, skuhati grašak u kipućoj vodi oko 2 minute ,potom ga ocijediti.
Kada je  riba pečena,izvadite je na oval. Promiješati grašak i mladi luk kroz krompir, poprskati sa nekoliko kapljica octa,dodati isjeckanu mentu i začine po želji,sve lagano izmiješati.Izvadite kašikom na oval oko lososa i poslužite.Dobar tek1


Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar