Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
subota, 14. siječnja 2017.
Losos s krumpirom i graškom
Ako ste ljubitelj jela s ribom,pripremite ovaj jako ukusni recept koji će vas oduševiti,veoma jednostavno i lako,evo kako....
Potrebno:
- 500g vrećica baby mladog krumpira,prepolovljenog
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 150g dimljena slanina
- 700g losos filea,bez kožice
- 200g smrznutog graška,
- 4 komada mladog luka
- bjeli vinski ocat
- mala šačica isjeckane mente
Priprema:
Zagrijati rernu na 220C / 200C ventilator / gas 7. U veliku,plitku tepsiju za pečenje istresite očišćen i isječen krumpir,dodajte so i začine te prelite sa 1 kašičicom maslonovog ulja,sve lagano izmiješajte.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 20 minuta,kad krumpir počne dobivati lijepu zlatnu boju,izvadite iz rerne,dodajte dimljenu slaninu koju ste isjekli na tanje ploškice/trakice. Vratite ponovo u rernu i pecite još oko 10 minuta.
Uklonite tepsiju iz pećnice, gurnuti krumpir i slaninu sa strane i stavite file lososa u sredini. Četkom premažite sa preostalim uljem, posolite i stavite začine, onda vratiti u rernu i peći oko 20 minuta .
U međuvremenu, skuhati grašak u kipućoj vodi oko 2 minute ,potom ga ocijediti.
Kada je riba pečena,izvadite je na oval. Promiješati grašak i mladi luk kroz krompir, poprskati sa nekoliko kapljica octa,dodati isjeckanu mentu i začine po želji,sve lagano izmiješati.Izvadite kašikom na oval oko lososa i poslužite.Dobar tek1
Izvor:Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar