utorak, 13. lipnja 2017.

Voćno zadovoljstvo - kolač s trešnjama



Iskoristite sezonu trešnje i obradujte svoje najmilije ovim preukusnim kolačom,veoma jednostavan za pripremu i nestane u tren oka,njamii...



Potrebno:



  •  - 200 g griza
  •  - 5 jaja
  •  - 2 čaše vrhnja
  •  - 150 g šećera
  •  - 1 vrećica vanilin šećera
  •  - 1 prašak za pecivo
  •  - 1/2 kg trešnje


Priprema:

Odvojite žumanjke i bjelanjke.
Dobro promiješati žumanjke sa šećerom da se šećer skroz otopi i jaja dobiju finu svijetlu
boju tek tada staviti vrhnje, promiješati još malo 
Potom dodajte umućeni snijeg bjelanjaka i griz sa praškom za pecivo. 
Smjesu istresite u namašćeni kalup za tortu, prekriti je trešnjama i peći pola sata na 180 do 200 C stupnjeva u zagrijanoj pećnici.Dobar tek!

Napomena:ovaj kolač možete napraviti na isti način i sa višnjama samo stavite malo više šećera jer znamo da su višnje kiselije od trešnji,takođe kolač možete posuti štaub šećerom po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar