Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
četvrtak, 3. kolovoza 2017.
Lagana jela -piletina u vinu i vrhnju
Dok treju nesnosne ljetne vrućine svi gledamo da pripremimo brza jela koja će što manje dodatno zagrijati naš i tako već ugrijan stan,a i samom organizmu pašu stvari lagane ,da nas osvježe a istovremeno zasite.Pronašla sam ovaj recept i dijelim ga s vama jer je upravo takav,ukusna i sočna piletina u vinu i vrhnju je idealna kombinacija.....
Potrebno:
- 250 g pečurki bukovača8mogu i šampinjoni)
- 1 pile ili 8 komada pilećeg mesa koje volite
- 8 glavičica ukiseljenog luka
- 1 češanj češnjaka
- 3 dl kisele pavlake
- 2 dl bijelog vina
- 1 kašika brašna
- peršun
- 2 kašike maslaca
- ulje, majoran
- biber, so,vegeta
Priprema:
Pileće meso operite, osušite i narežite ga na 8 komada.
Tako osušeno stavite na zagrijano ulje i kratko vrijeme popržite sa svih strana. Zatim ga zalijte vinom, posolite, dodajte majoran i sjeckani peršun ili suhi peršun, pa ga na laganoj vatri pirjajte da meso potpuno omekša, a tečnost ispari.
Dok se piletina krčka, posebno na zagrijanom maslacu propržite očišćene, oprane i na tanke listiće narezane bukovače, dodajte luk iz tegle i sjeckani češnjak, posolite i pirjajte da pečurke omekšaju i da tečnost, koju za vreme pirjanja puste, ispari.
Složite na sredinu ovala pečenu piletinu, pa je okružite pečurkima i lukom iz tegle.
U preostalu masnoću od piletine, umiješajte mješavinu kisele pavlake i brašna, posolite, pobiberite, pospite sjeckanim peršunovim listom,malo vegete i pustite da lagano prokuha.
Dobiveni umak prelite oko piletine i jednu kašiku preko piletine i pečurki ili poslužite u odvojenoj zdjelici uz piletinu.Dobar tek!
Izvor.novine.ca
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar